Selmo Cikotić
0

"Potvrđena historijska uloga Armije RBiH"

FENA
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić izjavio je danas u povodu Dana Armije RBiH da je u modernoj historiji Bosne i Hercegovine 15. april (Dan Armije RBiH) jedan od iznimno značajnih datuma, jer simbolizira početak djelovanja organizirane oružane sile čiji je cilj bio zaštita cijelog državnog prostora, svih naroda i svih građana Bosne i Hercegovine.

"To je ono što Armiji RBiH daje historijsku relevantnost i što je čini trajnom u smislu vrijednosti koje historija potvrđuje", istaknuo je Cikotić u izjavi za medije datoj u Sarajevu u povodu obilježavanja 18. godišnjice formiranja Armije RBiH i 5. godišnjice Drugog pješadijskog (Rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH (OSBiH), koji baštini tradiciju i vrijednosti Armije RBiH.

Potcrtao je da razvoj OSBiH u sklopu odbrambene reforme po suštinskoj misiji i okviru ne odudara bitno od onoga što je Armija RBiH značila prije 18 godina, a što svjedoči o trajnosti tih vrijednosti u kojima je moguće prepoznati i temeljne pravce izgradnje bolje bh. budućnosti.