Nakon ostavki
0

Potpredsjednik DNS-a tvrdi da se stranka neće osipati, Pavić ostavku najavljivao već godinu

SRNA/Klix.ba
Darko Banjac (Foto: ATV)
Darko Banjac (Foto: ATV)
Potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Darko Banjac rekao je da neće biti nikakvog osipanja članstva nakon ostavki Marka Pavića i Dragutina Rodića, kao i da svi poslanici u NSRS ostaju u klubu DNS-a.

Banjac, na koga su prenesena ovlaštenja generalnog sekretara stranke, rekao je da DNS ostaje u vladajućoj koaliciji i da se u krucijalnoj politici u ovoj stranci ništa neće mijenjati.

On je za Alternativnu televiziju istakao da Pavić i Rodić, iako su podnijeli ostavke na pozicije predsjednika i generalnog sekretara stranke, i dalje ostaju u DNS-u.

"Naš osnovni cilj je da u naredna dva mjeseca obiđemo sve opštinske odbore i da se što bolje pripremimo za naredne izbore, jer stranka mora da nastavi da živi", rekao je Banjac i dodao da vjeruje da će od Pavića i Rodića, kao iskusnijih političara, novo stranačko rukovodstvo dobiti korisne smjernice u budućem radu.

On je rekao da je Pavić godinu dana unazad govorio da ima namjeru da se povuče, ali da to nije činio jer je smatrao da nije pravi trenutak i da stranka nije zrela za to.

"Pavić je osjetio da je ovo taj trenutak i podnio je ostavku", rekao je Banjac i dodao da je DNS pod rukovodstvom Pavića ostvario istorijski rezultat na prošlim izborima.