Sarajevo
0

Potpisivanje Protokola o izgradnji nove zgrade Ekonomskog fakulteta

FENA
U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) danas, 9. juna, bit će potpisan Protokol o izgradnji nove zgrade Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kako je saopćio Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH, Protokol će potpisati premijer FBiH Mustafa Mujezinović, premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Faruk Čaklovica i dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof.dr. Veljko Trivun.

Svečanom činu potpisivanja će, u svojstvu svjedoka, prisustvovati potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU dr.Valentin Inzko i prvi zamjenik visokog predstavnika dr. Raffi Gregorian.

Naime, na sjednici Vlade FBiH, održanoj u aprilu 2010., usvojen je Nacrt protokola o izgradnji zgrade Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

U tom Nacrtu, između ostaloga, stoji da Federalna vlada uvažava da povrat nacionalizirane imovine, koja je ranije bila vlasništvo vjerskih zajednica, predstavlja pozitivan napor u osiguranju vjerskih sloboda zagarantiranih Ustavom BiH.