Mostar
0

Potpisan ugovor o suradnji u oblasti turizma između BiH i Srbije

FENA
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije Mlađan Dinkić potpisali su danas na Mostarskom sajmu Sporazum o suradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Sporazumom o suradnji u oblasti turizma između BiH i Srbije predviđeno je jačanje suradnje u oblasti turizma, unapređenje turističkog prometa između dvije države, kao i poticanje distribucije turističkih publikacija i materijala.

Sporazumom je previđena i razmjena iskustava i informacija koje se odnose na turističko poslovanje koje će imati pozitivan utjecaj na nacionalne i lokalne turističke organizacije i poduzeća.

Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić, tom je prigodom kazao kako ima još neispunjenog prostora za suradnju dvije zemlje te da su na sajmu nazočni ministri iz vlada i jedne i druge zemlje koji trebaju učiti sve za korist svojih građana.

Ovaj sajam je prilika za razgovore i kontakte između gospodarstvenika dvije zemlje što bi trebalo rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta koja svi žele, dodao je Tadić.