Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dijaspora su i borci ABiH koji su morali napustiti BiH 96,97...jer nam je vlada omogucila "pristojan" pasiji zivot nakon sto smo odradili posao.Dijaspore se boje samo vladajuce elite jer im mi nebi dudlali mandat za nekih par markica,vec bi dobili nogu u d***, zato nismo pozeljni u matici al zato svaka druga vrasta pomoci je dobro dosla
Da vam mi iz Dijaspore nedajemo financisku i politicku podrsku vas nebi bilo ni na mapi...molite boga da se Dijaspora ne okrene protiv vas,tek tada bi vidjeli gdje ste ,to jest nebi vas bilo
PA U MATICI ih odmah za dobrodošlicu ono u ljeto dočeka policija pa počne pisati kazne tj počne tražiti mito tako da mladima pun k. više i bosne i sve više ljeti umjesto u bosnu fino ko ljudi odlaze na odmore u tursku,tunis,maldive,kubu i sve ostale normalne destinacije za odmor a neovamo da dodju da rintaju non stop oko nekog i da troše novce i da ih jos ovi zaj.ebava.ju raznoraznim papirologijama,kaznama, kradjama,obijanjem, razbijanjem....i jos ba da se truckaju po ovom smecu od cesta i autocesta pih zato jos generacija prodje, necemo ni imati dijaspore više...kolika ljubav u MA.ME tolika ljubav prema mami DJECE :-) i tako je i pravilno!
Hajd' sto ovi domorodci zamjeraju tada vojno sposobnim te neprognanim tzv. "pobjeguljama" koji su tada samo vadili svoje porodice iz BiH na kratko vrijeme i odlazili s jednim koferom. Ali je najgora stvar sto se to breme svaljuje i na danasnje mlade ljude, koji se uopste i ne sjecaju zivota u Jugoslaviji i BiH, ali su ipak ponosni Bosanci. Da se ta djeca ne odgajaju u bosanskom duhu, danas bi nam reprezentacija bila najgora u Evropi. Bosni i Hercegovini bi dobro dosao jedan remont na svim vaznijim polozajima u privredi te politici, gdje bi mladi dijasporasi zamijenili postojece ublehe na tim pozicijama, pa bi vidjeli instantno poboljsanje u svim oblastima civilnog zivota. Ali se mladi libe tog koraka jer se u matici redovno docekuju na noz!
što ce neko da radi i zamara se pravim i istinskim i jedinim INVESTITORIMA U BIH koji su pare bukvalno u kesama nosili i dalje nose u bosnu... ...nece...imaju oni svoj budzet i svoj mmf koji im uvijek da koliko njima treba...i njima dosta i oni rahat...a to sto nas ostlaih pola naroda nemozemo sebi priustiti ni odmor ni godišnji ni odjecu novu ni putovanja jer nemamo primanja posla regresa boniteta sl.telefona, sl auta i slicno... to njih zabole i muškinje-kar.ina a i ženskinje ono 200g poli salame narezane medju nogama!
35 milijardi KM u zadnjih 10 godina je ostavljeno u bih od dijaspore. ko nije svjestan da je to jedino sto drzi bih kao zemlju, neka se uhvati motike.
@ fdsdfsdfsd a tebi kad prahne dignes guzicu pa zaradis sebi, i onda glasas naravno za nacionalisticke stranke... jer ti one daju i kad im prahne i kad im neprahne...
Koga si ti oslobodio glavonjo, da nije bilo Alije da zamjeni Istocnu Bosnu za Sarajevske opstine Grbavica bi ti bila Lukavica. Osim toga u Bosni nije ni bio klasicni rat, nego genocid JNA i lokalni srba ,podrzanih iz Srbije, nit je bilo drzave 1992 niti vojske , i Alija je sam govorio da se MIRNO SPAVA. Vi koji niste otisli iz Bosne je vise slucajnost nego junastvo. Sve se plasim da je neko u Sarajevu znao da ce biti opsada 3 godine pa je junacki odlucio ostati, isto kao i oni koji su odredjonoj humanitarnoj nevolji nasli jedini spas vani, mislili na 20 dana pa ispalo 20 godina. Da su srbi napali Sarajevo u martu 1992 a ne Bijeljinu sad bi svi u tom gradu bili etnicki ocisceni , negdje u Skandinaviji.
ma koristimo sav njihov potencijal kad im prahne posalju sta
Ma to im navika od komunjara.Uzme ti kucu i podjeli stanove seljadiji iz partije.
Samo primitivci i misevi trenutne vlasti imaju problema sa dijasporom jer joj nemogu zamazit oci svojom demagogijom i ratno retorikom.... dosta je ljudima s:::anja da prosti posten svijet vec svako svoje nek ogradi a to sto ce neko nekome nesto oteti to je proslo i zavrseno nakon 95-e Dabome da bi dijaspora zajedno sa svima mogla nesto uciniti ali ne lakse se dijeliti na ove ili one sve sto su nas naucili jeste podjele ...... izlozi razlog sto ti smeta da se dijaspora vrati !!! konkretan razlog bil bio ugrozen jel tu vidis da ti je konkurencija jaca ili u cemu je problem nece da glasa kako im dirigujes jel jer ih obacenja ne interesuju ni sekunde vec samo djela.....
samo je 150.000 Bošnjaka i oko 250.000 Hrvata porijeklom iz BiH u Njemačkoj!
@sa U DE je BiH dijaspora vecinom predratna. A i da nije, ni u jednoj civiliranoj zemlji se ne smije ljudima tek tako imovina oduzimati, sto god bio razlog necijeg odlaska.
Samo polahko odma poslije popisa i nece te imat Dijaspore, pa i ako...malo, malo. Gledaju ci sad sta se desava u Bosni i ko sve je u politici na kakvim radnim mjestima, ko je sve ministar i sl. Nagari..
Što nisu bili željini da se bore za svoju zemlju.U svakoj normalnoj državi izgubili bi sva građanska prava i imovinu i bio bi im trajno zabranjen povratak.Dezerteri i pobjegulje,a ne dijaspora.Pobjegli ženama pod suknje.I da budu spona.Fuj.Ima li iko obraza u ovoj državi da im se ne uvlači u dupe i da im kaže istinu.