BiH
1.5k

Posljednji ispraćaj vojnika Armina Salkića uz počasnu salvu

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Preočici kod Viteza danas je klanjana dženaza Arminu Salkiću, jednom od dvojice vojnika Oružanih snaga BiH koje je u sarajevskom naselju Rajlovac ubio Enes Omeragić.

Više stotina mještana, članova rodbine, vojne kolege i prijatelji danas su se okupili u Preočici gdje su klanjanjem dženaza-namaza ispratili vojnika koji je bio uzor, kako u službi, tako i u mjestu gdje je živio. Vojni muftija Hadis ef. Pašalić predvodio je dženaza-namaz na mjesnom stadionu u Preočici.

"Dragi prisutni, ostanimo dostojanstveni, odlučni i hrabri da zaustavimo terorizam u Bosni i Hercegovini. Oružane snage Bosne i Hercegovine spremne su da se suprostave svakome. Pozivam vas da ne zaboravimo porodicu Salkić. Oružane snage BiH su primjer jedinstvene BiH", kazao je ef. Pašalić.

U izjavama za naš portal Arminovi prijatelji su rekli da je bio dobar i uzoran momak, da je poticao iz siromašne porodice te da je njegov prijem u vojsku 2011. godine uveliko olakšao život njemu i njegovoj porodici.

Arminov otac Muris je kazao da je Armin bio jedini zaposlen i da je bio hranitelj porodice, a da sada ne znaju kako dalje.

U Preočici od jučer vladaju samo tišina i tuga koju prekidaju plač i jauci kada se spomene Armin.

Ukop je obavljen na mjesnom groblju uz vojne počasti, a Arminovom ocu Murisu uručena je državna zastava kao zahvala što je Armin služio OSBiH.