Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma nisu iz Hong Konga lopovi,nego ovi u posti! Oni kradu pakete,a narod se zali na ebayu da nema paketa..
Ja dobio juce sve pakete, 5komada, a naruceni su u januaru. Znaci ocepilo!
@glupe ovce, ista situacija i kod mene. došao paket sa 4 mjeseca zakašnjenja. :) ja ga davno halalio.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
smijesno je kad ti kinez na catu kaze: izvini stari ali ne sipujem u "tu" zemlju. ja se zacrvenio majke mi
jel ovo sarkazam ili sam u krivu?
ama skoto bosanac da može dobiti dvije iste pošiljke a plati jednu pa se žali da ne dobiva pošiljke a ovi sa ebay- a šalju ponovo , pa mu lafo kriva pošta kao sve pokradose.Upravo ovih dana iz bugarske su u bh poštu pristigle pošiljke (5 tona) naručene prije tri -četri mjeseca tako da se iste već dijele strankama koje su ih naručile
MALO se kralo na CARINI, malo u POŠTI, a MALO i naručioci kad dobiju PAKET su tražili povrat novca, jer kao ''nisu dobili''.
Neki dan meni prodavac iz kine vratio pare za nesto sto je trebalo doc u januaru jos ali nije doslo. Rok za povrat preko paypala je davno prosao ali opet mi je vratio novac kad sam mu poslao poruku da artikal nije stigao.
Počeli su dolaziti paketi naručeni prije dva-tri mjeseca, nije izgleda do poštara, negdje su bili zadržani. Kažu da je ovih dana došlo 7.5 tona pošiljki iz Kine, meni su došla dva paketa koja sam davno halalio.
HK post salje za BiH meni u roku 15 dana stigo paket i to poslije ove ''zabrane'' tako da tu nešto ne štima ..
Iz V. Britanije stigne paket u prosjeku za 7-10 dana. U ovih ihihihi godina mi se nikad nije izgubio niti jedan naručeni predmet. Zbog svega ovoga izbjegavam Kinu i općenito Daleki istok kod naručivanja, razlike u cijeni između njih i prodavača koji šalju iz UK su marginalne, nije vrijedno srkleta.
Krademo, sta ces. Par puta sam cuo da ljudi ozbiljno objasnjavaju kako se moze zaraditi narucivanjem robe bez trackinga i prijavom da ti roba nije stigla iako si dobio posiljku. Zato braca kinezi sa Aliexpressa za BiH salju skoro samo preko Fedexa i slicnih sluzbi. Pa ti je postarina za sitnicu 70$.Gomila svijeta bi zavrnula rodjenu majku, a kamo li neke kineze. Sta zna glupi kinez... Na to sve dodaj i lopove na posti.
Znam da sam malo poglup ali ja ovdje nevidim jasan razlog obustavljanja postanskog saobracaja. Jeli vidi neko drugi?
Ne , razlog se jos ne zna , a ne vjerujem da ce ikad saznati .
Paketi nestaju prvo na carinskim terminalima poslje u posti majmuni kad im se nesto svidi uzmu sebi jer su saznali da mi koji narucujemo mozemo trazit povrat novca ako predmet nedodje u zadatom roku i logicno da su ovi iz Hong Konga shvatili da nesto nestima i da puno kupaca trazi povrat novca izmedju ostalog i ja jer mi u posljednja 2 mjeseca nije doslo 50% narudjbi.Prvenstveno bih Carinicima porucio a onda i Posti da se dobro najedu govana prije nego sto to urade i nek paze sta rade da im nebi na nos izbilo!
Previse paketa nestajalo, moze biti da je to razlog, ipak mora neko da snosi odgovornost , ovi nas se sigurno usutili, a ovi iz hk onda zablokirali.
Paketi kasne to je nazalost normalno. Ja sam danas dobio paket koji sam platio jos u februaru mjesecu. Posiljka je bila iz Kine a ne HK. E sad do kog je volio bih rec do nase carine da su aljkavi ko i sve ostalo sto je na drzavnoj sisi al ne mogu bit siguran jer paketi iz EU dodju za sedam dana max...
evo ja danas dobio posiljku koju sam narucio u septembru 2014-te, ovaj lik mi vec vratio tih 50 km
Proklet bio svaki dusmanin koji je napravio genocid u Bosni..! https://www.youtube.com/watch?v=afN8tb7ylXo
Nema otkud nisam naručivala, ali uvijek je stiglo, jedino čim pređe granicu dozvoljenog iznosa odmah šalju račun da se plati carina, ali piše na trackingu sve, ako čeka carinski pregled, ako nedostaje račun i je li ga primaoc preuzeo ili se vraća natrag, to seller sve vidi tako da ne možete muljati da niste dobili ako tamo piše dostavljeno!
Slao sam mail Poštama u Hong Kong-u i za razliku od ovih naših "profesionalaca" lijepo su objasnili da se zabrana odnosi na pakete veće od 3kg, a ne na manje pošiljke. Isto tako - jučer mi je došla pošiljka upravo iz Hong Konga - pošiljka malog sadržaja - tako da je ovo polutačna informacija.
meni je neki dan stiglo ono sto je naruceno prije dva i pol mjeseca ... haman procepilo
Stiglo i meni iz januara svi paketi juce. Nikad u 10 godina nisam dozivio da nije paket stigao iz Kine. Bugarski terminal zadrzava robu. Kao frankfurt kad narucujes sa zapadne trane.