BiH
0

Porodica Arnele Đogić: Tražimo najstrožiju kaznu za monstrume

Piše: E. M.
Porodica Arnele Đogić sa tužiteljicom (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Porodica Arnele Đogić sa tužiteljicom (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Zenici Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću za ubistvo Arnele Đogić prisustvovali su i članovi porodice ubijene djevojke koji su potreseni gledali dokazne materijale. Nakon ročišta tražili su najstrožiju kaznu za optužene.

Nakon nešto manje od tri sata sudija Enes Malićbegović donio je odluku da presuda bude izrečena 14. juna u 9 sati, nakon čega su optuženi napustili sudnicu.

Arnelin brat Alen nakon suđenja je kazao kako od suda traži da Selimoviću i Brkiću izrekne najstrožiju kaznu.

"Tražimo najstrožiju kaznu za njih, ne znam kako da ih nazovem jer oni nisu ljudska bića", kazao je Alen.

Arnelina sestra Edina Đogić nije prisustvovala suđenju. Odluku je čekala ispred zgrade suda gdje je ispratila ubice svoje sestre.

"Želimo da vam prenesemo samo dio bola, tuge, gorčine, patnje koju osjećamo od kada Arnela nije s nama. Da li je moguće da ovakvi ljudi hodaju zemljom? Da li je moguće da će oni sutra izaći i sutra mom djetetu ili vašem uraditi ovakvo nešto?", kroz suze je kazala Edina. "Tražimo od suda da ih proglasi krivim i kazni najstrožijom kaznom i da ovi monstrumi više ne hodaju planetom".

Edina je još dodala da je njena sestra tražila pomoć, da je govorila da se osjeća životno ugrožena, ali da niko nije reagovao.

"Mi do sada nismo o tome govorili, ali da su joj pomogli, moja sestra bi danas bila živa", dodala je Edina.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Zenici danas je prihvatio priznanje krivice Avdije Selimovića i Muriza Brkića, a izricanje presude zakazao za narednu sedmicu.