Humanitarna akcija
0

Pomozimo Adisu da dobije novo srce

Sarajevo-x.com
Adis Junuzović iz Srebrenice sa 18 godina prikovan je za krevet zbog teškog oboljenja srca. Dijagnosticirana mu je kardiomiopatija zbog koje je neophodno hitno uraditi transplantaciju srca.

Pošto naša zemlja nije uključena u program Eurotransplant i ne može samostalno doći do donora srca, potrebna je pomoć svih onih koji bi Adisa mogli poslati u evropski centar da mu se uradi ova teška, ali za njegov život presudna operacija.

Adisu je urađena kateterizacija i biopsija, ali njegovo zdravstveno stanje se svakim danom pogoršava. Njegova borba za život traje već nekoliko mjeseci, a zbog sličnog srčanog oboljenja je već izgubio brata.

"Moram pokušati da spasim svoje dijete. Jedina mi je to želja u životu. Ako ima nekog da može, molim, svakoga da nam pomogne", riječi su njegove majke Sadete.

Porodica Junuzović je iz Srebrenice. Sadeta je samohrana majka, muž joj je poginuo tokom rata. Sve što ima na svijetu su njena djeca. Kako joj je jedan sin već preminuo, također zbog srčane mane, strahuje i za drugog.

Adis ima samo jednu želju - da ozdravi.

Za sve koji mogu i žele pomoći otvoren je humanitarni broj 090 291 053 kojim se doniraju 2 KM, a tu je i žiro-račun otvoren u Volksbanci:

Žiro račun (KM):1401030022198191 Volksbank BH DD, Fra Anđela Zvizdovića 1 na ime: Adis Junuzović, Gornja mahala do br. 24, 71210 Ilidža

Za devizne uplate Volksbank IBAN: BA39 1401030022198191 SWIFT: VBSABA22

Više informacija se može dobiti na kontakt telefon 062/140-616.

U četvrtak, 3. decembra u 19 sati u Domu kulture Lukavac će biti održan humanitarni koncert za Adisa Junuzovića. Na koncertu će natupiti: Irina & Storm , Amel Ćurić, Nešto Između, Full House, SIN. Ulaznica nema cijene.