Pod pritiskom ispunjeni zahtjevi
0

Poljoprivrednici se razišli, otvoreni granični prelazi

FENA
Sa današnjih protesta pred zgradom Vlade FBiH (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Sa današnjih protesta pred zgradom Vlade FBiH (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Protesti poljoprivrednika ispred sjedišta Vlade FBiH u Sarajevu završeni su nakon sto je Vlada na vanrednoj sjednici prihvatila zahtjeve poljoprivrednika o isplati dugujućih poticaja iz zadnjeg kvartala prošle godine kao i dopune programa ovogodišnjih poticaja poljoprivrednim proizvođačima.

To je novinarima danas u Sarajevu izjavio Mehmed Nikšić, koordinator Federalnih udruženja poljoprivrednika na današnjim protestima.

On je rekao da su nakon pozitivnog ishoda na Vladinoj sjednici organizatori protesta javili svojim istomišljenicima da prekinu jutros započete proteste na više graničnih prelaza BiH.

"Pregovori s Vladom bili su teški, ali zadovoljni smo ishodom pregovora jer je Vlada ispunila skoro 95 posto naših zahtjeva", izjavio je za Fenu predsjednik Seljačkog saveza Federacije BiH Dragan Pavlović.

Od 15:15 sati, nakon završenog protesta, ponovo su otvoreni granični prelazi Doljani, Kamensko, Izačić i Orašje. Nakon završenog protesta ponovo je za saobraćaj otvorena Alipašina ulica u Sarajevu, saopćeno je iz BiHAMK-a.