HDZ
0

"Politički potezi koalicije HDZ1990 i HSP-a su štetni za hrvatski narod"

FENA
Hrvatska demokratska zajednica smatra da su politički potezi interesne koalicije HDZ-a 1990 i HSP-a štetni za cjelokupni izborni proces i položaj Hrvata u BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke.

HDZ BiH podsjeća kako koalicija HDZ1990 i HSP nema politike, programa i strategije te da je njihova strategija samo "prljava kampanja i blaćenje HDZ-a BiH".

Iz HDZ-a ističu da neće prihvatiti takvu vrstu kampanje te da će se okrenuti samo pozitivnim temama i pitanjima koji su od strateškog interesa za Hrvate u BiH.

"HDZ BiH je svjestan kako stranke koje nemaju programa trebaju zaoštriti kampanju i dovesti je do apsurda. Takva kampanja treba rezultirati neizlaskom birača na izbore što je konačan interes HDZ-a 1990 i njihovog partnera HSP-a. Na taj način žele osigurati izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, a sebe ugurati u postizbornu 'crvenu koaliciju'", navodi se u saopćenju.

Iz HDZ-a BiH pozivaju birače da prepoznaju takvu političku praksu, odbace njihove aktivnosti te da sve to kazne na izborima.

Također, pozivaju Centralnu izbornu komisiju BiH da sankcionira ove dvije stranke zbog kršenja Izbornog zakona BiH te dodaju da dokaza za to već ima dovoljno.