BiH
97

Političar iz Barcelone Manel Vila počasni građanin Sarajeva

FENA
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva donijeli su odluku da se titula "Počasni građani Grada Sarajeva" dodijeli Manelu Vili.

Vila je političar i doskorašnji uposlenik Skupštine Grada Barcelone, koji se od prvih dana agresije na Sarajevo i BiH uključio u konkretnoj pomoći, moralnoj i materijalnoj.

U nastavku sjednice vijećnici su Nedžada Ajnadžića razriješili dužnosti člana Odbora za lokalni biznis i turizam, a za novog člana ovog odbora imenovali Emira Muminovića.

Pred vijećnicima će se danas naći i Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Sarajeva, njegovim izmjenama i dopunama, kao i Informacija o Dokumentu okvirnog budžeta Grada Sarajeva za 2015.-2017.godinu.

Također je i nekoliko prijedloga o sufinansiranju kulturnih manifestacija od značaja za Grad Sarajevo, a to je MESS 2014., Jazz Fest Sarajevo, Sarajevski dani poezije, Balet fest i druge.

Vijećnici će imati priliku informirati se i o saradnji i odnosima organa Grada Sarajeva s vjerskim zajednicama i crkvama te mogućim modelima saradnje s gradskim općinama radi kreiranja povoljnijeg ambijenta.