Potraga za dilerima
0

FOTO / Policija u Brčkom pokrenula akciju "Skuter"

FENA
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
Pod kodnim nazivom "Skuter" Policija Brčko distrikta BiH je, rano jutros, pokrenula veliku i opsežnu policijsku akciju, usmjerenu na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Akcija uključuje pretrese osoba i objekata koje koriste izvršiteljii ovih kaznenih djela na više od 30 lokacija, a na temelju naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

U ovoj širokoj akciji, koja se provodi na području sjeveroistočne Bosne, pored policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, sudjeluju policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske-CJB Bijeljina, MUP-a Posavskog kantona i MUP-a Tuzlanskog kantona.
"Aktivnosti koje se provode rezultat su operativnog i planskog postupanja i rada policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, s ciljem pronalaska, otkrivanja i procesuiranja osoba koje se bave neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području sjeveroistočne BiH i šire", navodi se u saopćenju policije Brčko distrikta.

Akcija je usmjerena na lišavanje slobode više od 20 osoba koje će u zakonskom roku biti predane Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje.