Ovo je vrijeme paklenih vozača
0

Policija: Prijavite vozača koji vas poprska dok je odjeća još mokra

Piše: N. J.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Većini je poslije velikih snježnih padavina itekako laknulo nakon porasta temperatura i topljenja snijega, ali su zato, zbog činjenice da imamo "kvalitetne" puteve, naše ulice pune lokvi pa nesavjesni vozači na sve strane "kupaju" građane.

Brzo su reagovali iz policije podučavajući pješake da nakon takvog iskustva trebaju upisati, ili zapamtiti, registarski broj vozila koje ih je poprskalo, a potom hitrim korakom do policajca ili policijske stanice pa prijaviti bezobrazluk. Činjenica je da nije lako ni voziti po ovakvim uslovima, ali je puno neugodnije ostati okupan na cesti.

Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić ističe da je kazna za vozače koji načine ovakav prekršaj 30 KM. Može im je izreći policajac, ako uoči takav događaj, ili sud, nakon pokretanja prekršajnog postupka.

"Pješaci trebaju što prije prijaviti ovakve prekršaje, dok je njihova odjeća još mokra. Naši službenici će potom zajedno s njima otići na mjesto događaja i napraviti zapisnik, a onda podnijeti prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Sarajevu. Pješak u takvoj situaciji treba biti spreman svjedočiti na sudu protiv vozača. No, isto tako, mandatnu kaznu vozaču može napisati i policajac koji je svjedočio takvom događaju na ulici", pojašnjava Nefić.