Komentari (158)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..da li bi ovo u prevodu značilo" ne držite pare na tavanu da vam miši jedu, daj'te nama da to sjebemo" 😂😂😂😂😂😂kao i do sada..
Vlada će za ulaganja ponuditi tri stuba a kad dođe vrijeme isplate penzija ponudiće vam uže...
kad smo bili vlasnici drustvene imovine bili smo istinski milioneri
Ako se netko sjeca herzegovackog osiguranja gdje su radnici iz aluminijuma bili osiguranje.Ode osiguranje u stecaj, propadose i novci osiguranika.
Faaaaaaadileeeeeeeeee spasavaj VAS
Pa mnogi ne uplaćuju ni obavezne doprinose, ne mogu uvezati radni staž, a vi hoćete da radnik ulaže u 3 stuba? A znajući kako ti dobrovoljni fondovi funkcionišu, opet će radnik ostati bez para kad mu iz sto i jednog razloga umanje ulog. Je li to politika za stvaranje100.000 radnih mjesta i novi način za otimanje para građanima?
@Miles Dyson Zardi 1000 drzavi 899.00 kupi burek i kafu u djepu hurac
Treba vam mater j.... i vama i privatnom fondu, samo izmišljate finte da s narodom možete manipulisati.Najbolje bi bilo da ukionete i ovo malo sklepene države što je sklepala m.z i neka bude u privatnom vlasništvu Milorada i Bakira.
NAPOKON SU SVIMA REKLI DA ONI VIŠE NE ZNAJU I NEMAJU PARA ZA PENZIJE.
POŠTENI SU REKLI SU NA VRIJEME DA SE SNALAZIŠ SAM.
Cavalica bandita odmah uhapsiti i suditi preventivno za mahinacije i kradju
PRIVATNI FONDOVI ....OZAKONJENA KRADJA NARODA...VEC VIDJENO U SVIJETU
Steta dosad je sistem bio najbolji na svijetu sto manje radis veca ti je penzija.Sve ce pokvariti.
U HR se već dokazalo da ljudi koji su bili primorani da ulažu u 2 mirovinski stup ( godinama života bilo uvjetovano ), sada dobivaju manje mirovine nego oni koji su izdvajali samo u obvezni mirovinski fond (drzavni) ... Dakle, nije to za nas kao što nije ni žvaka za seljaka ...
Ja ovih naših eksperata. Već sam jednom dao svoj komentar o reformi penzionog sistema. Velika Britanija je 20 godina reformisala svoj penzioni sistem. Međutim, naši eksperti to znaju mnogo bolje i oni će već sutra to sve reformisati.
"Idealno bi bilo da se bilo kakva sredstva od prodaje javnih dobara, odnosno privatizacije, iskoriste za reformu velikih socijalnih sistema, poput penzionog sistema i sistema zdravstvenog osiguranja". Imam ja prijedlog. Uhapsite Bakira, Čovića, Dodika i sve oko njih, konfiskujte im svu imovinu i moći ćete bez problema da reformišete penzioni i zdravstveni sistem.
ulagači u dobrovljne fondove su popušili čak i njemačkoj, a šta bi tek ovdje bilo... al dobro, evo vladi lizalo za pokušaj
koja je firma ovo na slici.. da znam da nikad ništa ne kupim... dedo u 3 kaputa mjesi nešto rukama... selotep traka na elektronici, sve ubuđalo i zahrđalo... atmosfera depresivna ko na Danteovim slikama, naslov: "Pred smak svijeta".... i onda "kupi domaće" !...
Dita ..
Kroz članak provijava sugestija da se ulaže u državni fond i da će svima biti onda dobro. KurCHina! Ja srećom imam odavno životno osiguranje i ne moram brinuti šta mi je Provalić smislio. Ulažem 70 KM mjesečno i očekujem 50K u guti kad pođem u penziju. Državi dajem 200 KM svaki mjesec i dobiću penziju max. 400 maraka
Ispada da je bolje biti neprijavljen i sam sebi plaćat privatno zdravstveno i životno jer veći ćeš i zdraviji gospodin biti u penziji.
I am too f... drunk to read this shit, but as much as I can see it is another fraud. Sutra cu procitat' kakvu spletku pripremaju vjernim glasacima, penzionerima, glavnim akterima u kreiranju politicke scene u drzavi(doveo sam se u sumnju da li ovdje gurati navodne znake). Uglavnom, penzići su tu da sute, malo selamaju, i glasaju za svoje :)