Jači, brži, bolji
0

Pokrenuta nova kampanja jačanja policijskih kapaciteta u BiH

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uz podršku Policijske misije Evropske unije u BiH (EUPM) i u saradnji s bh. agencijama za provedbu zakona danas je u Sarajevu pokrenuta medijska kampanja radi unapređenja policijskih kapaciteta, odnosno jačanja povjerenja između građana i policijskih struktura.

Kampanja koja se provodi pod sloganom "Jači, brži, bolji" službeno je predstavljena na skupu, upriličenom u Cinema Cityju u Sarajevu, uz emitiranje TV-spota koji prikazuje mogućnosti profesionalno ustrojene i savremeno opremljene policije - policije koja je u službi građana i jačanja njihove sigurnosti.

Kako je u uvodnom dijelu skupa istaknuo šef EUPM-a komesar Stefan Feller, scene prikazane u promotivnom TV-spotu svjedoče o spremnosti policijskih snaga u BiH da se suprotstave svim sigurnosnim izazovima, uključujući i najsloženije oblike kriminaliteta.

To, kako je kazao, potvrđuju i brojne uspješno okončane policijske akcije poput onih koje su izvedene pod kodnim nazivima "Taksa", "Mreža", "Kastel"...

Feller podsjeća da su savremene policijske snage orijentirane ka razvoju i pružanju kvalitetnijih usluga građanima, ocijenivši da je jačanje međusobnog povjerenja građana i policije od suštinskog značaja na planu efikasnog suprotstavljanja svim oblicima kriminaliteta.

Pokretanje kampanje pozdravili su direktor policije RS-a Gojko Vasić i zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) Samir Džebo, naglašavajući važnost afirmativnog pristupa u kreiranju sigurnosnog okruženja.

Potvrdili su odlučnost policijskih struktura da nastave putem jačanja i modernizacije vlastitih kapaciteta, a sve radi efikasnijeg djelovanja na planu zaštite sigurnosti građana i njihove imovine.

Kampanja pod sloganom "Jači, brži, bolji" šesta je aktivnost te vrste u BiH, koja se provodi uz potporu EUPM-a.