Roditelji ubijene djece Sarajeva
0
Pokrenuta inicijativa za tužbu protiv RS
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@koji licemjeri.... tvoja zalba je validna i ocigledno je da se ponovo trebaju upitati iz udruzenja - kaze se da je udruzenje roditelja poginule djece - sva djeca BiH koja su poginula u ovom bezumnom ratu su mlada stabla koja su nam buducnost predstavljala - a mozda su nam i svojom smrcu porucila da sve dok u proslosti zivimo buducnost je tragicna i mracna.
@Bosanka @koji licemje... Na pogresnom mjestu dizes paniku i postavljas pitanja . Tvoja pitanja i predrasude treba da uputis UDRUZENJU ako ti je zaista stalo(zao) da ime te djevojcice bude upisano i pravda bude izvrsena ili mozda nesto drugo imas u planu skrabajuci po internetu?? Da. U pravu si da imam nešto u planu ŠKRABAJUČI po internetu! Naime stric te djevojčice je opominjao i upućivao molbe ovom gore udruženju zbog ovog \"propusta\". Ali kako gospoda nisu na to reagovala i naknadno uklesala i njeno ime JA OVO ŽELIM, NA OVOM MJESTU, JAVNO DA IZNESEM. DA TO ODE U ETER I DA JAVNOST ZA OVO SAZNA I MOŽDA NA OVAJ NAČIN PRIVOLIMO DOTIČNE DA TU GREŠKU ISPRAVE!!! Škrabanje po internetu , kada se o ovakvim stvarima radi, ima itekako smisla!!!! Zašto je ispušteno da se ukleše ime djeteta Hrvatske nacionalnosti? Zašto ne Bošnjačke???? Ne budi maliciozna. Kao Hrvat imam pravo da znam zašto????????
Koliko se moze vidjeti na slici, ovaj djrcak sa puskom u ruci nije dijete, nego legalna meta, a oni sto su im podmetali puske trebaju odgovarati.
Tuzno je da poginulo djete bilo koje nacionalnosti nije upisano. Ako se zaista radi o izostavljanju imena djevojcice treba se uputiti pitanje organizaciji za razlog zbog cega je to uradjeno i da se greska ispravi . @koji licemje... Na pogresnom mjestu dizes paniku i postavljas pitanja . Tvoja pitanja i predrasude treba da uputis UDRUZENJU ako ti je zaista stalo(zao) da ime te djevojcice bude upisano i pravda bude izvrsena ili mozda nesto drugo imas u planu skrabajuci po internetu??
@koji lic...... Otac tog djeteta je poginuo kao pripadnik armije BiH i ime njegovog djeteta nije uklesano na taj spomenik. I MOLIM TE DA TI NE KAKIŠ I NE VRIJEĐAŠ POMEN NA OVO DIJETE. SRAM TE I STID BILO. I TEBE A I OVO UDRUŽENJE. Da je ovo Bošnjačko dijete podigao bi ti viku ali ne , ovo je Hrvatica zašto njeno ime stavljati uz imena Bošnjačke djece.
Ne caci,sva imena su postavljena,bilo je roditelja koji su protiv toga,nego daj ti savjet tom svom unesrećenom prijatelju koji je izgubio nešto najveće u životu da podnese tužbu protiv rs-a i traži obeštećenje.Mada njemu dijete nemože ništa zamijeniti ali ako oni i danas slave datume vojske rs treba im i ispostaviti račune za nedjela te vojske.
A zašto na ovom spomeniku nije uklesano ime djevojčice, kćerke brata moga komšije, a koja je na dan pogibije imala samo osam godina? MOŽDA ZATO ŠTO JE HRVATSKE NACIONALNOSTI? Sve potrebne podatke o tom djetetu je njen stric lično dostavio ovom udruženju, ali ne njeno ime nije uklesano. Da li je bilo teško provjeriti da li su imena sve djece uklesana na taj prokleti spomenik? Da li i ova inicijativa ima neku drugu pozadinu od one koju ovdje želite prikazati. Ja sam zgrožen i razočaran ovakvim ponašanjem dotičnog udruženja.
Pošteno,za sve zložine koje je proizvela gen.ocidna tvorevina podnositi tužbe pred domaćim i sudu u Strazburu,dokaza i validnih presuda je koliko hoćeš.
Da li se djecom smatraju i djeca pobijena snajperima na Grbavici, Nedajricima i ostalim dejelovima pod Srpskom okupatorskom kontrolom od strane Armije BIH.Ta ista djeca su rodjena u Sarajevu.Naravno uz pomoc BBC koji je 1992 emitovao snimku o Bosnjaskim snajperima ( i muskim i zenskim ) u Sarajevu ne bi trebao biti manjak dokaza.