Jedan od simbola Sarajeva
527

Pogledajte polumračno Vilsonovo šetalište: Negdje ima, a negdje nema ulične rasvjete

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Popularno sarajevsko šetalište, Vilsonovo šetalište, tradicionalno je već godinama omiljena destinacija kako za dnevni, tako i za noćni izlazak, a veliki broj Sarajlija spas od vrućina traži upravo u hladovini njegovih mnogobrojnih lipa.

Međutim, u posljednje vrijeme, veliki broj građana požalio se na neadekvatnu rasvjetu na ovom šetalištu, rekavši da je svjetlost slaba. Također, kako je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, određeni dijelovi šetališta uopće nisu osvjetljeni, tj. na tim dijelovima vlada skoro potpuni mrak.

Ovo bi moglo predstavljati poseban problem sa sigurnosnog aspekta, obzirom da je Vilsonovo šetalište u više navrata bilo poprište pljački i fizičkih obračuna, prvenstveno u večernjim satima.

Sve ovo ipak nije spriječilo građane da prošetaju omiljenim šetalištem, provozaju se biciklom ili romobilom.

Podsjećamo, iz Općine Novo Sarajevo, još u martu je najavljeno da će Vilsonovo šetalište uskoro će dobiti modernu javnu rasvjetu i to na dionici od mosta Topal Osman – paše do Mosta Suade Dilberović i Olge Šučić.

Radi se o projektu modernizacije sistema javne rasvjete, koji će se realizirati u dvije faze, a za koji je Općina Novo Sarajevo planirala oko 330.000 KM.