Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Boze koliko uhljeba u institucijama dobro da nismo davno bankrotirali a sto je najgore ovdje niko snikim ne suradjuje ,niko nikom ne odgovara ni za sta,nit ko koga moze kontrolisati .Zivi kaos .Pola administracije treba ukinuti da bi mogli disati.
Privilegovan status nezamjenjivih državnih službenika ne treba da ima niko ili trebaju da imaju svi u društvu. Znači, ne samo da rukovodeći drž.službenici trebaju biti smjenjivi nego apsolutni svi, pa kako se mijenaju političke okolnosti tako neka se mijenaju i oni, a ne da ostanu u upravi pa onda po političkom zadatku da miniraju vlast koja ne sadrži političku opciju koja ih je zaposlila. A uostalom, neka svi u društvu nekad za života rade u privredi i doprinose , a ne samo da jedu budzetski hljeb dobro ušuškani kao misevi mekinjaši.
_"Kako ističu iz Vlade FBiH, jedan od razloga za donošenje izmjena i dopuna ovog zakona je i potreba za reorganizacijom javne uprave u FBiH s ciljem da državna služba bude racionalnija, uz povećnje efikasnosti i ekspeditivnosti, što je u skladu s Reformskom agendom za period 2015.-2018. godine." Nije mi jasno o kakvoj to oni reorganizaciji govore? Broj ljudi će ostati isti, samo pod drugim nazivom radnog mjesta. Meni se čini da je ovdje u pitanju samo IGRA RIJEČI, a to ne liči na reorganizaciju. Svi oni će, vojska njih, opet biti na budžetskim jaslama.
Ovo je povećanje administrativnog osoblja unutar Federalnih ministarstava i uprava. Prema ovom pomoćnici, sekretari i oslai državni službenici biti će raspoređeni na druga radna mjesta koja su na neodređeno jer su taj status uživali i prije dosonošenja ovog Zakona. A sada Ministrima i ostalim izabranim zvaničnicima data je mogućnost da u svoje kabintete dovedu stranačke podobne kadorove što znači, ovi raniji rukovodeći državni službenici biti će raspoređeni na druga radna mjesta dok će se njihova trenutna popuniti stranačkim kadrovima koji će naravno tu ostati sve dok je taj tipa Ministar na toj funkciji.
Ovo nije nikakav preduslov za smanjenje admintracije nego će se desiti da će svi postojeći službenici u ministarstvima ostati da rade, samo će ih pogurat po ćoškovima i dat im nikakve ovlasti i zaduženja, a u institucije će ubacit još 200-300 stranačkih kadrova. Opet nagu.zili narod, a narod konta njima ovo u korist.
vecini ovo nije jasnoo, a to je isto sranje samo drugo pakovanje ..... sada polticari sebi dovode i postavljaju rukovodioce kada dobiju vlast, a poslije toga ih fol odvode, ovo je bilo i prije zakona o drž.službi pa niti jedan nije otišao nego je ostao, kako je ko koga dovodio tako su ostajali .... kako ce sada biti - bog zna
111tayson Sve je jasno - nastradaće samo oni što nose zembilje šefovima. Krupni međedi - kapitalci - opet zaštićeni!
Neće niko dobit otkaz, samo će radit bezveniji poso nego prije i nafilovaće administraciju sa još ljudi.
To je super. tako je u NORMALNIM ZEMLJAMA. Dođe vlast dovede svoj tim. Kad sleti vodi ih sa sobom sve redom od tajnice do suradnika. Ovako je bilo tko god da dođe naslijedi KADAR SAVEZA SOCIJALISTA I PROPALOG SDP-a koje imaš uvijel kao špijunčine i hejtere, a ne možeš ga otjerati s posla ON TI JE SARADNIK POD MORANJE I DIO TI JE TIMA DOBIJEŠ GA U MIRAZ 😁
To je super. tako je u NORMALNIM ZEMLJAMA. Dođe vlast dovede svoj tim. Kad sleti vodi ih sa sobom sve redom od tajnice do suradnika. Ovako je bilo tko god da dođe naslijedi KADAR SAVEZA SOCIJALISTA I PROPALOG SDP-a koje imaš uvijel kao špijunčine i hejtere, a ne možeš ga otjerati s posla ON TI JE SARADNIK POD MORANJE I DIO TI JE TIMA DOBIJEŠ GA U MIRAZ 😁
stoji sve to, ali kako je kdo nas sve kontra splita-tako ce i ovo biti ..... nije loše zamišljeno ...
Hahahha sto me nasmija Kako koja vlast dode dovode svoje strucnjake tako oni posle njegovog mandata ostaju raditi kao stalni uposlenici ako nevjerujes provjeri sve vlasti i sve ministre koji su dovodili svoje gdje su to otislo
PRIKAŽI ODGOVORE (4)