BiH
7

Podrška Vesni Kočević za načelnicu Srebrenice

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Koalicija za Republiku Srpsku, koju čini deset političkih stranaka iz Srebrenice, dala je na pres-konferenciji punu podršku Vesni Kočević, zajedničkom kandidatu te koalicije za načelnicu ove općine.

Predstavnici Koalicije su, ujedno, osudili kandidaturu nezavisnog kandidata Radojice Ratkovca, vlasnika A.D. „Banja Guber“, za načelnika srebreničke općine i pozvali ga da povuče kandidaturu.

Predsjednik SNSD-a u Srebrenici Radomir Pavlović ocijenio je da je kandidatura Vesne Kočević za načelnicu Općine Srebrenica pravi izbor i da ona ima velike šanse da osvoji povjerenje glasača.

„Ovo je naš dobar izbor zato što je naš kandidat žena, zato što propagira novu politiku za bolji život svih Srebreničana, zato što je ekonomistica, zato što su Srebrenici potrebna nova radna mjesta, zato što ima program i što se dokazala u svom poslu i zato što gleda na budućnost Srebrenice na jedan drugi način, a to je način žene, način ravnopravnosti koja je do sada izostajala u opštini Srebrenica“ rekao je Radomir Pavlović, predsjednik općinskog SNSD-a.

„Sasvim je normalno da ta funkcija na koju sam se kandidovala podrazumijeva da ću raditi u interesu svih stanovnika Srebrenice i Srba i Bošnjaka, i manjina koje ovdje žive i onih koji namjeravaju da ovdje žive ukoliko neko odluči da se vrati“, izjavila je Vesna Kočević.

Deset poličkih stranaka odlučno je da imaju pravog kandidata i očekuju da će dobiti povjerenja glasača na oktobarskim lokalnim izborima.

Predstavnici ove koalicije uputili su poziv predsjedniku i Vladi Republike Srpske kao i liderima političkih partija iz Republike Srpske da zajedno posjete Srebrenicu radi pružanja jedinstvene podrške Vesni Kočević kao zajedničkom srpskom kandidatu za načelnicu ove općine. Na pres- konferenciji osuđeno je kandidovanje Radojice Ratkovca za načelnika općine i preporučeno mu je da povuče kandidaturu.