BiH
0

Podjela kurbanskog mesa za 402 porodice

FENA
Na dva punkta u sarajevskim ulicama Odobašina 13 i Kundurdžiluk bb danas će od 12 do 17 sati biti izvršena podjela kurbanskog mesa za 402 porodice.

Donatori projekta “Qurbani program 2008" su 3As consulting, Muslim hands, Islamic help, Islamic Aid i UK Islamic Mission.

Kako je saopćeno iz Humanitarne organizacije Small Kindness, poslano je 402 komada (oko četiri tone kurbanskog ovčijeg mesa visokog kvaliteta) za porodice u BiH. Meso je zamrznuto i prošlo je sav kontrolni proces kvalitete u Velikoj Britaniji.

Svaki pojedinačni paket koji će biti doniran jednoj porodici težine je između 9-12 kg i svaki paket je upakovan u kartonske kutije. Svaka porodica će uz paket dobiti i pismo donatora.

Small Kindness BHOFF je humanitarna organizacija osnovana u Velikoj Britaniji, a njen osnivač je Jusuf Islam (bivši Cat Stevens).

Tokom svog devetogodišnjeg rad na ovim prostorima organizacija je pomogla bh. narodu putem novčane i edukativne podrške iznosom od 1.5 miliona eura.

Pomoć je pružena hiljadama osoba kojima je to bilo potrebno, kao što su djeca bez jednog ili oba roditelja, stari, siromašne porodice, izbjeglice, studenti, srednjoškolci.

Podjela kurbanskog mesa bit će izvršena u sjedištu H.O. Small Kindness od 12 do 16 i prostorijama Udruženja Horizont od 13 do 17 sati.