BiH
0

Počinje druga faza kampanje za borbu protiv droge

Sarajevo-x.com
"Izaberi život - ne drogu" naziv je drugog dijela kampanje za borbu protiv zloupotrebe droga koju provodi Policijska misija Evropske unije (EUPM) u saradnji sa lokalnom policijom, a koja će biti promovirana u četvrtak, 13. jula 2006. na otvorenom bazenu Termalne rivijere Ilidža.

U okviru promocije, čiji oficijelni dio počinje u 12: 00 sati, premijerno će biti prikazani spotovi kampanje, čemu će prisustvovati i neki od njihovih aktera, poznate muzičke i TV ličnosti iz Bosne i Hercegovine.

U srijedu će se građanstvu putem programa radio stanica i TV kuća podijeliti i 1000 besplatnih cjelodnevnih ulaznica za Termalnu rivijeru Ilidža za dan promocije.

Kampanja protiv zloupotrebe droga pod nazivom „Možda je droga“ započela je 12. juna sa ciljem da se skrene pažnja na rastući problem upotrebe narkotika u Bosni i Hercegovini, i bila je usmjerena prvenstveno na roditelje potencijalnih konzumenata.

Drugim dijelom kampanje nazvane „Izaberi život - ne drogu“ fokus problematike usmjerava se na mlade, kao najugroženiju populaciju.