Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva će muzika biti? Koliko je ulaz?
Kad bosnjaci pohrle u advent. A ne znaju jadnici da se respekt i postovanje postize kad se drzis svog a postujes tudje. Prihvatanje tudjeg izaziva jedino prijezir kod druge strane.
Hvala Bogu sto nas je poducio da je prije «Adventa» ili «Novog Ciklusa», Zemlja bila ravna i sto nam je istu nakon toga zaokruzio. Zato vas Kuran danas uci kako da ispravni budete iako na okruglom i heravom stojite. Budite kao kameni spavaci.
Rijec «advent» izvedena je, preko latinskog, iz staro-arapske rijeci «awdw» koja znaci «nanovo doci, zapoceti itd. Takodje je rijec za «tradiciju» i «obicaj». Inace, to je nova rijec u hrvatskom jeziku za koju jos ne postoji prava hrvatska rijec.
@Libertino ... uzmi neku knjigu u ruke, bolje za tebe, ai nas koje smaraš sa izmišljenim glupostima.
Advent, latinski adventus što znači došašće, dolazak.
Neka vam je u miru i radosti vjernici i svima koji slave ...
@sigopic Drug ja sam musliman i samo kao covjek zelim svima dobro...pitaj ljude koje slave jer to nije pitanje za mene...pozz...
Počinje najljepše vrijeme u godini.
Sudeći da se radi o nevjerovanju u mogućnost naučnog dokazivanja određenih predmeta, Teolog ispoljava svojevrstan 'ateizam' prema nauci. Ateističan je, takođe, i prema fizičarevoj tvrdnji da je religija domovina svega iracionalnog, neznanstvenog i praznovjernog.“ (Škuljević, 2012: 143)