BiH
0

Počelo suđenje sestrama Muneveri i Jasni, optuženima za ubistvo starca

Piše: D. Brkić
Muneveri Husić (46) i Jasni Zulić (34) danas je u Kantonalnom sudu Tuzla počelo suđenje za ubistvo Nesiba Kadrića (74), koje su po optužnici Kantonalnog tužilaštva TK počinile 17. ili 18. oktobra 2013. godine u njegovoj porodičnoj kući.
Jasna Zulić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Jasna Zulić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

Na prvom ročištu pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Fetija Pašić svoj nalaz i mišljenje predočili su sudski vještaci prof.dr Zdenko Cirhlaž i Elmira Karahmetović.

"Smrt Nesiba Kadrića nastupila je gušenjem, odnosno njegovim onemogućavanjem da udahne zrak kroz usta ili nos. Pomenuta radnja trajala je do deset minuta“, kazao je Zdenko Cirhlaž.

Nesib Kadrić je prema riječima Cirhlaža bio vezan na što ukazuju njegove povrede. Najviše povreda registrovano je u ustima, a sumnja se kako su optužene u njegova usta gurale tkaninu i papirne maramice.

Munevera Husić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Munevera Husić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

Nakon počinjenog ubistva optužene su dokaze pokupile u plastične kese i bacile u kontejner, a vještak bioloških tragova Elmira Karahmetović je konstatovala kako se analizirani uzorci krvi poklapaju sa uzorcima krvi uzetih od Munevere Husić i Nesiba Kadrića.

Inače, Munevera Husić je sa maloljetnom kćerkom i sinom živjela u vanbračnoj zajednici sa Kadrićem. Posljednji period sa njima je živjela i Muneverina sestra Jasna.

Na narednom ročištu za mjesec dana saslušat će se desetak svjedoka među kojima i članovi porodice ubijenog, te sin od optužene Munevere Husić.