Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosanska srednjovjekovna tvrđava :)
Bosanska i bošnjačka :)
@Predstavnik Ex-Yu Da poznaješ povijest ne bi lupetao gluposti! Banja Luka prije dolaska Turaka nikada nije bila u sastavu Bosne, veće je bila u sastavu Ugarskog kraljevstva! Točnije u Hrvatskoj koja je tada bila u sastavu spomenutog kraljevstva. Pa se tako i za vrijeme Turaka taj dio zvao Turska Hrvatska.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Stvarno je sramota da ovako izgleda spomenik i jedan od simbola grada.
Yebeš Kastel, Dražu vi obnovite ...?!? !?!
Najljepsa srpska gradjevina je "Cele kula". Da ih bogdom ima vise! :))
Kmeeeeeee, poserem se na svaku onu lobanju na ćele kula, a obrišem se popovom bradom :)
Laktašenko ce to rekonstruisati dok okom trepneš ,cijena prava sitnica , par stotina miliona , ali nista nije skupo kada se zna da je to u interesu srbske.
Badava tupite jezik , to je srpska građevina .... Turci prije nego su osnovali Tursku naciju su bili Srbi , Rimljani su Srbski pobunjenici iz okoline Ozrena , itd ... Zadnja istraživanja su pokazala da je ISUSS rodom iz Požarevca , na to nedvojbeno ukazuje DNK analiza SANU_a... Sve ove činjenice je obznanijo istaknuti historicar i intelektualac dr.Deretić..
Sad ce biti kao to su srbi izgradili i mora da je ovo iz neolita bilo njihovo:) kakve su to samo lazi koje skode dosta,kao ona crkvu izgradili ponovo koju su turci srusili a kada su turci poceli praviti banja luku srbi nisu ni blizu zivjeli a tu crkvu koju "turci srusili" napravili 1939 i srusena 42-ge,kakvi su to lafinjasi majko mila i naravno ako se otkrije zivot na marsu samo cekam memorandum da su nadjeni srpski geni :) narod lazi i petljavine Boze zali normalnog svijeta medju njima
Kastel gradili Rimljani, dogradili Turci
Ovo ovako izgleda jos od zemljotresa 69-te. Fakat sramota i za prijasnju i ovu vlast kad treba Evropa da dodje pa da popravlja.
evo Vam Huso da vam jedan kružni tok tu napravi
Znam da su srbi na ovim prostorima od nastanka čovječanstva,i da su Adem i Eva, inače srbi, spušteni negdje kod Laktaša, al nisam znao da su imali boga Jupitera..
ovo je vjest hajmo nešto obnoviti,popraviti,pokrenuti u ovoj zemlji
ne razumijem taj jezik ja pričam drugim jezikom
grmilo je jednom al ovaj put sam manje u strahu lp.