Udruženje altruista „DOBRO"
0

Počela akcija "Paketići za sve"

Sarajevo-x.com
Udruženje altruista „DOBRO“ po drugi put organizuje akciju pod nazivom „Paketići za SVE“ koja ima za cilj da barem na kratko usreći djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine.

"Nažalost, realnost je takva da mnoga djeca u BiH neće osjetiti radost novogodišnjih i svih drugih praznika na onaj dječiji nacin: primanjem paketića, jer se njihovi roditelji bore da im osiguraju ono osnovno za život, a svaki slatkiš ili igračka su vec luksuz. Mi želimo sto većem broju te djece izmamiti osmijeh na lice i uljepšati im barem jedan dan.

U toku prošlogodisnje akcije, uspjeli smo usrećiti preko 1000 djece prvenstveno iz Sarajeva, ali i iz Olova, Ustikoline, Goražda, Tuzle, Visokog, Maglaja, Mostara i mnogih drugih bh. gradova. Gradjani su nam pomogli svojim novčanim prilozima, slatkišima, igračkama, školskim priborom i odježom za najugrozeniju djecu, te volontiranjem u pakovanju, prijevozu i podjeli paketića.

Ove godine nam je cilj usrećiti jos veći broj djece. Da bismo to uspjeli trebamo vašu pomoć. Ovim putem vas pozivamo da nam pomognete da se djeca bar na taj jedan dan, sa paketićem u ruci, osjecaju kao djeca i zaborave na surovu realnost koja ih okružuje.

Samo 10 KM je potrebno da bismo za neko dijete napravili najljepsi paketic koji je do sada dobio. Svaki paketić ce biti napravljen posebno, prema uzrastu i polu djeteta", stoji u saopćenju ovog udruženja.

Uplate u BIH se mogu vršiti na račun Udruženja „DOBRO“:

Udruženje altruista „DOBRO”

Broj racuna: 1610000055480034

Raiffeisen banka

Pri uplacivanju navesti obavezno svrhu uplate, npr: Humanitarna akcija: paketici za SVE

Uplate iz inostanstva:

Raiffeisen Bank dd BiH

IBAN: BA391610600002202657

SWIFT: RZBABA2S

Ili direktno preko stranice http://www.dobro.ba (moneybookers).