Red Bull Tum Tum Pa
0

Pobjednik putuje u Rio de Janeiro

Redbull.ba
Klik, klak. Klik, klik, klak… zvuk lupkanja vaše olovke po klupi za vrijeme dosadnog predavanja. Ali vaša olovka može mnogo više. Promijenite tihi i neodlučni “klik-klak” zvuk u moćni Tum Tum Pa, Tum Tum Pa!

Red Bull Tum Tum Pa je prvo freestyle bubnjarsko takmičenje za studente. Čak ni predavači neće biti u stanju da prestanu cupkati nogom kada timovi od po najviše četiri studenta udruže svoje kreativne snage i počnu svirati koristeći svoje olovke, naliv pera, šestare, makaze i gumice kako bi stvorili jedinstvene ritmove.

Žiri će dodijeliti nagradu za najbolji ritam odsviran isključivo uz pomoć standardne nastavne opreme. Vaš tim čak može biti i jedan od pet timova koji će se takmičiti u Red Bull Tum Tum Pa svjetskom finalu u Rio de Janeiru!

Termini za kvalifikacije u bh. gradovima su: 16.03. Sarajevo, Muzička akademija u 17:00; 23.03. Banja Luka, Dom omladine u 14:00; 30.03. Tuzla, Ekonomski fakultet u 14:00; 06.04. Mostar, Univerzitet “Džemal Bijedić”, Nastavnički fakultet u 14:00.

Pobjednici na kvalifikacijama će naknadno biti obavješteni o lokaciji bh. finala na kojem će biti poznato ko će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Rio da Janeiru na svjetskom Red Bull Tum Tum Pa finalu.

Prijave i više informacija o pravilima i prijavama za takmičenje možete pronaći na www.redbull.ba