BiH
104

Plenum građana Sarajeva najvjerovatnije u Domu mladih

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Drugi sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva trebao bi se sutra, 14. februara, održati u Domu mladih u 17:30 sati.

Kako saznajemo, zahtjev za ustupanjem prostora u Domu mladih upućen je na adresu Skupštine KS koja će se o ovome očitovati na sutrašnjem sastanku.

Prijedlog demonstranata da se drugi sastanak Plenuma održi na otvorenom je u potpunosti opravdan i utemeljen, ali se u Inicijativnom odboru pitaju šta će se desiti ukoliko počne padati kiša ili snijeg.

Kako su nam naveli, direktor KSC Skenderija Hajriz Bećirović je za ustupanje Doma mladih tražio 400 KM po satu. Međutim, u večerašnjem razgovoru, on je kazao da će poštovati svaku odluku Kolegija Skupštine KS.

"Ja ću realizirati sve ono što Kolegij Skupštine odluči. Na svoju ruku ne smijem ništa odlučivati jer tamo nema niko s kim bih mogao pregovarati, ko će preuzeti odgovornost ukoliko se nešto desi, ko će garantovati da će to sve proći u redu? Neko sa te strane mora preuzeti odgovornost", kazao nam je Bećirović.

Kako nam je potvrdio Dino Konaković, šef SDA-ovog Kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i član Kolegija, on će zahtijevati od ostalih članova Kolegija da se odobri zahtjev i da se omogući sastanak u Domu mladih u cilju što boljeg dijaloga sa građanima.

Kako nam je rečeno, ni drugi članovi Kolegija ne bi trebali praviti problem kada je ovaj zahtjev u pitanju.