BiH
35

Gdje se večeras održava Sarajevski plenum?

Piše: J. H.
Sarajevski plenum (Foto: Klix.ba)
Sarajevski plenum (Foto: Klix.ba)
Na sjednici održanoj 14. februara Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo donio je odluku o ustupanju Doma mladih Plenumu građana i građanki Sarajeva do kraja mjeseca što uključuje i 28. februar.

"S obzirom da je prostor Doma mladih zauzet u petak, 28. februara 2014. godine, obavještavamo da će Plenum biti održan na platou Skenderija, s početkom u 17:30, ispred prostora u kojem su se građani i građanke okupljali tokom proteklih sedmica kako bi učestvovali u radu Plenuma", saopćila je kasno sinoć Grupa za medije Plenuma građana i građanki Sarajeva.

Međutim, Almir Džindo, načelnik Sektora za sigurnost i zaštitu Centra Skenderija, tvrdi da će se "današnji sastanak Plenuma održati 100 posto u Domu mladih i da je već sve dogovoreno".

S druge strane, direktor Kulturno-sportskog centra Skenderija Hajriz Bećirović kaže da je taj termin zauzet.

"Mi smo prezauzeti što se tiče kapaciteta Doma mladih. Oni slobodni termini koji budu odgovarali Plenumu neće biti problem, ali projekte i ugovore koje smo potpisali niko neće narušiti. Večeras je Dom mladih zauzet pripremama za dolazak trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva i ovo nam je jedan od najvažnijih projekata", kaže Bećirović.

Vođeni ovom informacijom, Plenum je zakazao sastanak na platou ispred Doma mladih. Međutim, održavanje sastanka na ovom mjestu mogao bi također biti problem.

"Ja plato ne mogu dati za održavanje sastanka Plenuma jer je to otvoren prostor koji se ne može držati pod kontrolom. Ako to žele, ima i drugih otvorenih prostora za takve namjene. Mogu vam reći samo pohvalno o dosadašnjim sastancima Plenuma u Domu mladih gdje ni najmanji problem nije desio. Večerašnji termin od 17:30 je zauzet", dodao je direktor Skenderije.

Nakon objave ovog teksta, na zvaničnoj Facebook stanici Sarajevskog plenuma potvrđeno je da je mjesto održavanja sastanka promijenjeno u odnosu na sinoćnje saopštenje te će se održati u 17:30 sati u Domu mladih.