BiH
6

Plenković posjetio Kiseljak i sastao se sa predstavnicima Hrvata iz SBK

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Nakon Sarajeva predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, zajedno s brojnim timom saradnika i ministara u Vladi, posjetio je danas Kiseljak.

Plenković se u Kiseljaku sastao s dužnosnicima ove srednjobosanske općine kao i hrvatskim predstavnicima u vlasti Srednjobosanskog kantona. Domaćini u Kiseljaku su mu bili načelnik općine Mladen Mišurić Ramljak, predsjedavajući Skupštine SBK Josip Kvasina te ministar zdravstva i predsjednik ŽO HDZ BiH SBK Nikola Grubešić. Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u srednjoj Bosni te projektima Ureda za pomoć Hrvatima izvan RH koji se realiziraju na ovom području.

"Posjetom Kiseljaku željeli smo poslati jednu političku poruku o položaju Hrvata u srednjoj Bosni koja će konretizirati kroz projekte Ureda za pomoć Hrvatima izvan RH. Kako nas je izvijestio direktor Ureda Zvonko Milas takvih projekata ovdje već ima, a ako govorimo konkretno o Kiseljaku, posebno me raduje činjenica da Vlada RH sufinansira gradnju Doma za stare i nemoćne kojeg gradi Caritas Vrhbosanske nadbiskupije. Raduju me i drugi brojni projekti koji se realiziraju u ovoj općini, posebno oni za djecu i mlade", izjavio je hrvatski premijer.

Na posjetu Kiseljaku zahvalio mu se načelnik Mišurić Ramljak.

"Upoznao sam hrvatskog premijera sa stanjem u Kiseljaku i projektima koje su i toku i koje planiramo realizirati", izjavio je Mišurić Ramljak.

Uz hrvatske političke dužnosnika hrvatskog premijera pozdravili su i brojni Kiseljačani koji su ga ispratili pljeskom ispred zgrade općine u kojoj je održan sastanak. Plenković je prvi hrvatski premijer koji je posjetio Kiseljak. Tako je ispunio obećanje iz kampanje za Evropski parlament od prije tri godine kada je također boravio u Kiseljaku. Nakon Kiseljaka, hrvatski premijer je sa saradnicima otputovao u Mostar gdje završava njegov dvodnevni posjet BiH, prvi vanjskopolitički nakon što je imenovan premijerom.