Prijem u Banjoj Luci
0

Plakete hrabrim policajcima, deminerima i vatrogascima

Piše: D. T.
Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo organizovao je danas u Banjoj Luci tradicionalni prijem za policijske službenike, pripadnike Republičke uprave civilne zaštite i vatrogasce koji su se u 2011. godini posebno iskazali u spašavanju ljudskih života.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Na prijemu u sjedištu MUP-a RS bili su policajci Slađan Mišić, Aleksandar Mihailović, Gavro Džino, Marko Aleksić, Arif Bajrić te vođa deminerskog tima iz Pala Srđan Šehovac, njegov zamjenik Srđan Hrnjaković i deminer Zdravko Lazić.

Na današnjoj svečanosti bili su i vatrogasci Budimir Ponorac iz Banje Luke te njegove kolege Duško Planinčić iz Han Pijeska i Petar Colić iz Bijeljine. Svi pomenuti dobili su prizanja u vidu plaketa, a ministar Čađo je istakao da mu je zadovoljstvo odati priznanje ovakvim ljudima.

"Oni su nagrađeni pismenim priznanjem, a u svojim strukturama mogu biti nagrađeni od pretpostavljenih. Ono što sam želio nije podrazumijevalo novčanu nagradu, želio sam lično da stavim do znanja koliko cijenim ovakvu vrstu odnosa prema profesiji", rekao je Čađo

Prijemu u Banjoj Luci, na kojem su zaslužnim policajcima, deminerima i vatrogascima dodijeljene plakete, prisustvovao je i direktor policije RS Gojko Vasić.