BiH
7

Peticiju protiv Aleksandre Pandurević potpisalo više od 12 hiljada ljudi

Klix.ba
Aleksandra Pandurević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Aleksandra Pandurević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Za samo jedan dan, peticiju za odlazak Aleksandre Pandurević, poslanice Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, potpisalo je više od 12 hiljada ljudi.

Podsjetimo, jučer je na internetu pokrenuta peticija protiv Pandurevićeve zbog širenja mržnje, gnusnih laži, sitnih nacionalnih interesa i potpirivanja naroda.

Za kratko vrijeme potpisalo ju je više od 12.000 iz cijele zemlje, a taj broj stalno raste. Zanimljivo je da peticiju potpisuju i građani iz zemalja regije, ali i Evrope.

Poslanica SDS-a u Predstavničkom domu je i ranije u svojim istupima pokazala visok stepen netolerancije i bahatosti koja je kulminirala u četvrtak kada su se ispred zgrade Parlamenta BiH odvijali protesti građana koji su tražili usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju.

I dok su građani tražili da se novorođenčadima omoguće temeljna ljudska prava, Pandurevićeva je na svom Twitter profilu napisala da je protest ispred Parlamenta "maslo bošnjačkih partija i linč nas iz RS. Zgrada je blokirana i prozivaju nas Srbe".

To je izazvalo bijes svih građana koji samo žele da tek rođena djeca u našoj zemlji, bez obzira na nacionalnu pripadnost, imaju priliku da ostvare svoja zagarantirana prava.