Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa sta ce, kakvi politicari takav i narod, a narod jadan snalazi se kako god moze da prezivi....
"_U Istočnom Sarajevu je osoba čiji su inicijali B.N. koristila porodičnu penziju na osnovu izvoda iz matične knjige vjenčanih iz 2013. godine, za brak sa supružnikom čiji su inicijali B.E, od kojeg se razvela još 2006. godine." Nije mi jasno da je poslije razvoda uopće mogla da prima muževu penziju? Šta je sa mužem? :))))) Je li i on primao penziju, ili je možda u međuvremenu umro? Nije jasan izvještaj. Kako god su ljudi varali, vjerujem da nisu mogli varati sami i da su postojali kanali u Fondu PIO koji su im zaprimali lažnu dokumentaciju. Znači, koliko god su krivi prevaranti, toliko su krive i službe koje su morale na vrijeme da vrše kontrole i provjere. Sve što su otkrili sada, mogli su otkriti na samom početku, al' da su htjeli.
Pa sta je problem ako je njegova firma uplacivala za njega 45 godina penzioni fond...zato sav taj novac nebi bio na raspolaganju njemu ili njegovoj porodici... po trenutnom zakonu neko ko "odvali" u 67-moj...iskoristi 24x450KM npr. s mislim da je na ime tog XY penzionera sigurno uplaceno puno vise za 45 godina radnog staza?!
Zamisli ti tih starcadi ono bi umiralo kad ono hoce :) Prosla su ta vremena.. Nema umiranja dok se unuci ne zakopite, pluss kredit jedno 36rata, a ako uleti kakav poso u drzavnom hajru, babe mi baba onda mozes na ahiret..