BiH
17

PDP zadovoljan rezultatima, ali ne i osvojenim u okviru Saveza za promjene

FENA
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović čestitao je večeras svim izabranim načelnicima iz SNSD-a i svih drugih političkih stranaka, a tvrdi da su u PDP-u zadovoljni izbornim rezultatima za lokalne parlamente.

PDP je dobio načelnička mjesta u Kotor Varoši i Šekovićima, a Borenović je večeras na pres-konferenciji u Banjoj Luci ustvrdio da će PDP imati više odbornika nego ranije.

Uvjerava da će Savez za promjene i pored lošijih rezultata nastaviti da funkcioniše, a da će se analizirati šta je uticalo na loše rezultate u nekim lokalnim zajednicama.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je rekao da žale zbog poraza Slavka Vučurevića u Trebinju te da je u tom gradu tokom izbora "bilo svega".

Također, žali i zbog "tijesnog poraza" u Bosanskoj Kostajnici, a tvrdi da PDP nije imao populistički pristup prema građanima i da će naredne izbore dočekati još spremniji.

I on je čestitao SNSD-u na osvojenim izbornim rezultatima, jer je "vratio" dobar dio općina koje je izgubio na prethodnim izborima.

"Savez za promjene treba dobro da analizira zašto je izgubljen značajan broj načelničkih funkcija", dodao je Ivanić, ističući da nisu zadovoljni osvojenim rezultatima na izborima u okviru koalicije Saveza za promjene, jer smatra da su trebali dobiti bolji rezultat.