BiH
0

PDP: Moguće povlačenje iz razgovora o ustavnim promjenama

FENA
Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) će na sjednici koja će biti održana u toku naredne sedmice preispitati “svrsishodnost daljnjeg učešće u razgovorima o promjenama Ustava BiH“, najavio je Slaven Pekić, potpredsjednik te stranke.

Pekić je takav stav, obrazložio nerazriješenim odnosima koji već duže vremena vladaju na relaciji PDP-a i SNSD-a.

„PDP je prije petnaest dana rukovodstvu SNSD-a uputio poziv na razgovore tokom kojim bi se razmotrila sva otvorena pitanja koja opterećuju naše odnose, ali odgovor ni do danas nismo dobili“, kazao je Pekić danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On je ponovio da će poslanici te stranke u Narodnoj skupštini RS-a tražiti smjenu predsjednika vladine Komisije za reviziju privatizacije Borislava Bijelića, navodeći da njegova stranka izražava čuđenje što je Vlada RS-a podržala izvještaj o radu Komisije za reviziju privatizacije i „pored brojnih propusta u njenom radu“.

PDP je mišljenja da postojanje te Komisije nije upitno, ali je, dodao je Pekić, neprihvatljiva činjenica da na njenom čelu i dalje „ostane osoba koja je tokom svog rada učinila niz propusta, koja je u sukobu interesa i koja je odbila da podnese izvještaj o radu nadležnom skupštinskom odboru".