Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Međutim, svijet je obišla jedna lijepa vijest o državi koja će u maju otplatiti posljednju ratu svog nemalog duga toj monetarnoj ustanovi. Radi se o Turskoj koja će posljednjom ratom zaključiti dug MMF-u vrijedan ukupno 53,7 milijardi dolara. Posljednja rata bit će visoka 426 miliona. Tamošnji mediji podsjećaju da je od 1961. do 2008. godine Turska s MMF-om potpisala 19 kreditnih sporazuma na ukupan iznos od 45,5 milijardi dolara. S kamatama je otplatila 52,7 milijardi. Turcima nemas sta prigovoriti, Turci su giganti. Ali da bi dobio investicije moras imati programe, a program nije ''daj para daj para mi cemo znati sta sa njima''.
Mislim da se ovo treba rijesiti,jer onda se samo stvara jos veci problem,a i ovako nas je SDA u ovih 20 godina zavila u crno..