BiH
0

Paraglajderi s transparentima JMBG iznad Parlamenta BiH

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Iznad Trga Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima preletjela su dva paraglajdera s transparentima na kojima je pisalo JMBG i tako simbolično označili kraj višesatnih protesta za usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Protest nekoliko hiljada građana trajao je od 10:00 sati jutros. Građani iz svih krajeva BiH tražili su po ko zna koji put usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju te vlastodršcima simbolično uručili otkaz.

Dostojanstveno i mirno, uz pjesmu, ples i društvene igre građani su pred zgradom Parlamenta BiH proveli više od devet sati. Kao i tokom ranijih protesta, niko od nadležnih im se nije obratio, no to građane nije obeshrabrilo.

Poručili su da neće odustati dok se ne usvoji zakon o JMB. Građani okupljeni na protestima danas su uputili pismo međunarodnoj zajednici i pozvali ih da od danas ne dolaze u službene posjete našoj zemlji te da ne pozivaju političare na sastanke jer, kako su istakli, oni više nisu legitimni predstavnici BiH budući da su im građani danas dali otkaz zbog dugogodišnjeg nerada.