Komentari (231)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
imam većih problema od vas kojima je dosadno pa ste počeli patetike o hidzabu i odjednom kako vas diskriminiraju itd hidzab se nosi za sebe meni ni jedan arap neće nametati sta cu ja da radim u islamu pogotovo ovi sa Elidze. neki dan otišao na vrelo Bosne sve hidzab full oprema i vehabije gledaju me kao da sam ja došao kod njih a ne oni u Bosnu.
Ovo je građanska i sekularna zemlja. Ne pokušavajte nas i zemlju pretvoriti u nešto što nismo; arapsku i bliskoistočnu sredinu.
Gradjanska i sekularna zemlja znaci da se zabrani hidzab ? Kako onda to moze biti gradjanska zemlja ? Kako god, islama i muslimana i hidzaba i niqaba ce biti u ovoj zemlji, smetalo to vama ili ne. Ko vas jebe !!!
@komunjarist pokakim ti se na NIQAB majmune
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zalosno je da se uopce o tome prica, u zemljama gdje se zena postaje od 12 godina, gdje se pokrivaju, ne smiju glasat, voziti, izaci na ulicu, polivaju kiselnjama kamenuju, al vidim ima ih na klixz sta to podrzavaju.brojite minuse
Da se razumijemo, nemam nista protiv hidzaba kad bi to bila jedna modna kombinacija koja nije obavezna uvijek i svugdje. Kad vi muslimanke stavljale hidzab samo u odredjenim situacijama, ko sto sve zene mijenjaju imidz prema prilikama, ja bih rekao - super. To bi njima samim bilo bolje. Zene u marami znaju fakat lijepo izgledati, ali bolesno je uhvatit se samo jednog oblacenja i furat ga dze treba i ne treba. To ne samo da je nelogicno vec je i bolesno, nesto kao doci u pidzami na posao!
Stalno razmisljam... koja je ovo mahnitost! U sta nas je religija dovela, da ovako bizarne stvari uopce stavljamo u nekakve panel rasprave. Zamislite da se sad medju nas spuste neki vanzemaljci i posmatraju ovo sta se zbiva na planeti kakvu oni sanjaju! Sta bi pomislili o nama kad vide da, umjesto uzivanja i brige o ovom raju, mi palamudimo o nekom boljem raju i o pokrivanju ovih zena cekajuci hurije! Potpuno mahnita situacija.
U redu je hizdab, sloboda vjere, al ne onaj sto Saudijci i Vahabi svoje zene forsiraju. One sto pokrije i lice i sve, ne znam kako se zove to, e to treba zabraniti. Mora se lice vidjeti, i ovaj regularni hidzab sve u redu. To je OK. Po meni.
stid me je ali moram priznat da imam fetis na hijab, tako da mi plahno ne smeta ;)
Iskreno kada bi ja i moja porodica otisli na rad u neku islamasku zemlju,..ja bi svojoj zeni rekao da se 'zakloni' iza one ponjave na licu,..jer ako njeno otkriveno lice vrijedja lokalne obica i nije u skladu sa istim,..ona bi trebala da stavi taj zar. Ja bi postovao zakone i tradiciju zemlje u kojoj sam. Zato nikada i ne bi isao u te guzice od islamskih zemalja,..niti bi mi palo na pamet E sad,...istinski nas vrijedja u hriscanskom drustvu vidjeti nindja zenu na ulici.
i ako se doticni kozojebi nalaze na teritoriji hriscanstva,...i nije im mrsko grabiti i raditi za KJAFIRE(sto Islam zabranjuje),...onda izvolite fino lijepo i obucite se dostojno pravila i obicaja te zemlje..a svoje "islamske obicaje i navike" sprovodite kod sebe kuci
Ne mora biti pokrivena u islamskim zemljama.Posjeti neke od njih pa se sam uvjeri.
Evo zašto Ilidža postaje El-Idža http://24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/266139-24sata-foto-ekskluziv-evo-zasto-ilidza-postaje-el-idza.html
Za sada još Arapi nisu postali radikalni i ne smeta im što u istom bazenu plivaju i ljudi u standardnoj opremi za plivanje. Međutim, pitanje je kada će se pravila igre promijeniti. Jer, kako kažu: čija je zemlja, toga su i pravila. - sve receno u dvije recenice
@johntravolta1 Da al to nasi idoti jos ne svacaju. Imat cemo mi velikih problema s ovim.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Moja nana je bila tradicionalna bosanska muslimanka dobre duse i cijeli zivot je nosila maramu istu kao sto je nosila komsinica Rada. Bile su prijateljice, pazile jedna drugu do kraja zivota kao sestre. Sad su se odjednom pojavile razlike i ove novopecene kvazi muslimanke pokusavaju da imitiraju S. Arabiju i Iran boreci se za nesto sto je simbol zenskog ropstva u Islamskim zemljama. Iranke se npr bore protiv marama shvatajuci cega je to simbol dok se domace glupace trude da uvedu to sranje.
Pa imate pravo na hidžab u Saudijskoj ARabiji, ko vam brani ?. Ali i obavezu da ne možete putovati bez muža niti polagati vozački ispit. Što se tiče ovoga zadnjeg nisam čuo ni jednu da PROTESTVUJE u BiH!! Znači htjele bi naše dame da se yebu a da im ne uđe. E ne može, ako hoćete hidžab eno vam Saudija i sve ono što tamo ide uz njega ! BiH je sekularna država !
Eh tako je i u Afganistanu počelo kad su uletili Rusi: Hoćemo SVOJU VJERU NA SVOJOJ ZEMLJI ! Još daleke 1981. To se završilo tek neki dan zahtjevom na graničnom prelazu Horgoš sa selotejpom na ustima i transparentom: FREEDOM OF MOVEMENT !! Iz svoje zemlje i vjere BEZBELI , a u neprijateljske kršćanske zemlje !!
@kuga To su vjernice za platu.medjutim , posledice ostaju kad se sloboda proda....glupace o posledicama po njihovo potomstvo i ne pomisljaju ,misle da ce uvjek imati slobodu izbora i plate a neznaju da to svremenom postaje obaceza i onda nastaje Taliban. Motku pa sve to samo dobro namlatiti.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nemam nista protiv hidzaba i nikaba. Sta vise uveo bih mogucnost i sudjenja po serijatskom zakonu za one koji zele biti sudjeni po takvom zakonu. Treba samo odrediti javno mjesto na kojem bi se izvrsavale kazne. Ja predlazem Bascarsiju.
Ne vjerujem da to iko normalan zeli. Pola drzave bi bilo sakato ili mrtvo. Ali za ove koji se bore ZA hidzab bih definitivno uveo komplet paket serijata. Neces nigdje sama, moze te muz ubit ako posumnja da ga varas, ne smijes vozit auto, nemas pravo glasa. Automatski je to puno manje SDA glasaca.
Prave bule nikad ne izlaze iz kuce
Hidžab NE,Nikab DA !
imal kakvog otpora prema 55% nezaposlenosti?
kratko jasno, nesto sto se natura ovako ili onako stvara kod vecine otpor sto je slucaj i sa ovim pokrivanjem !
a ja sam, vidis, primjetio da je nakon slucaja "hidzab u VSTV" porastao broj pokrivenih sarajki!
koji zaostali puni predrasuda i mrznje idioti ovdje komentarisu pljuju po jednoj vjeri i zele da se sljedbenici pobiju, protjeraju, zapale itd. pa otac va shebo fasisticki ko ste to vi da nekom odredjujete nesto? vi ste mentalno jos u srednjem vjeku bolesnici i trebate do doktora.