BiH
0

Pampers nastavlja svoje humane akcije

Sponzorirani članak
Pampers – ekspert u njezi beba, nastavlja humane aktivnosti. Sredinom oktobra je završena akcija doniranja 50 specijalno dizajniranih krevetića za previjanje beba, porodiljskim odjeljenjima bolnica širom Bosne i Hercegovine.

Donacije su namijenjene porodiljskim odjeljenjima bolnica i domova zdravlja širom BiH, koje su uključene u „Nacionalni program imunizacije i edukacije u njezi beba“ od strane Pampersa®. Ovakvim vidom podrške Pampers® želi poboljšati uslove na pedijatrijskim odjeljenjima i omogućiti kvalitetan tretman i odgovarajuću higijenu za novorođenčad. Time se podržava inicijativa nadležnih ministarstava zdravstva i Udruženja pedijatara BiH, za poboljšanje uslova rada u porodilištima.

Krevetići su u proteklom periodu donirani porodiljskim odjeljenjima medicinskih ustanova u Konjicu, Kaknju, Travniku, Zenici, Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Istočnom Sarajevu, Foči, Dječijem domu Bjelave, Bihaću, Orašju, Banja Luci, Livnu, Bijeljini, Prijedoru, Novom gradu, Derventi, Drvaru, Rogatici, Kozarskoj Dubici, Gradiški, Zvorniku, Tešnju, Cazinu, Jajcu, Sanskom Mostu, Gračanici i Velikoj Kladuši.

Treba spomenuti i da je Pampers® nedavno donirao sedam resusitatora velikim medicinskim centrima. Riječ je o aparatima koji pomažu prijevremeno rođenim bebama ili bebama koje imaju respiratornih problema da izađu iz životne opasnosti. Pampers® je također uručio donaciju pelena i vlažnih maramica dvjema porodicama koje su dobile trojke.

U okvirnu „Nacionalnog programa imunizacije i edukacije u njezi beba“ Pampers® daje podršku svakodnevnom distribucijom edukativnih materijala o njezi beba svim majkama.

  • Ovaj program je prisutan u cijeloj državi, obuhvatajući 85 posto svih rođenih beba. Pokrenut je da bi poboljšao edukaciju o njezi beba i na ovim prostorima egzistira već sedam godina – istakla je Tatjana Egzeta, menadžer za odnose sa javnošću u kompaniji Procter & Gamble.

Pampers® će i u budućnosti nastaviti svoje humane aktivnosti kako bi poboljšao kvalitet života najmlađih.