Najsavremeniji objekat u regiji
0

Paljenjem svjetala otvorena nova zgrada RTRS-a

SRNA
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Dragan Davidović večeras je simboličnim gestom paljenja svjetala otvorio novoizgrađeni RTV dom, koji je jedan od najsavremenijih i najopremljenijih objekata ove namjene u regionu.

Prije otvaranja, okupljenima ispred novog doma RTRS-a obratila se predsjednica Upravnog odbora te medijske kuće Radmila Čokorilo koja je podsjetila da je RTRS sazrijevala zajedno sa RS, te da je ova medijska kuća već osposobljen javni servis građana.

Svečanosti su večeras prisustvovali predsjednik RS Rajko Kuzmanović, premijer Republike Srpske Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, predstavnici RS  u zajedničim organima BiH, poslanici Narodne skupštine RS, predstavnici političkih stranaka, kulturnog, privrednog i javnog života i veći broj građana.

U svečanom muzičkom dijelu proslave otvaranja RTV doma i obilježavanju 18  godina rada RTRS-a učestvuju hor "Srbadija" i muzičar Goran Bregović.

Izgradnja ovog objekta počela je u januaru 2008. godine, a u njega su Vlada RS, grad Banja Luka i RTRS investirali oko 15 miliona KM.

Ukupna površina RTV doma, koji je na tri etaže, iznosi 6 000 metara kvadratnih, a u njemu su tri TV studija, tri radio studija, prostorije za režiju, te ostala infrastruktura neophodna za proizvodnju i emitovanje programa.