Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrijeme je i bilo da ides iz Bosne.Samo si nam zla napravio i zivot zagorcao svojim takozvanim pomaganjam.... Ne brini se jer niko ne zeli plakati za takvim ko sto si ti glupane...
Ma sve je to ok moj Paddy, al jebi ga isto si Jerry Springer. Sta cu eto rekoa sam.
svaka cast Peddy! Two thumbs up!
ombasha da li sam danas vec spomenu vasu mamu i njenu runjavu usmrdjelu vlasku pickurinu ili sam pak to zaboravio ? izvinjavam se ako jesam hvala, prijatno
dzeksonvil, fl jes u pravu si. ali eto patimo da ti ga do jaja zarokamo koji put zato se javljamo
Nakon raspada Jugoslavije, od pet tadašnjih republika a sada država, najlošija gospodarska situacija je u Bosni i Hercegovini. Po podacima Svjetske banke, neznatno ispred BiH je Makedonija, zatim Srbija, dok je Hrvatska u nešto povoljnijoj situaciji. Daleko ispred svih je Slovenija, čiji bruto nacionalni dohodak po glavi stanovnika višestruko nadmašuje ostale države u regiji. Ništa povoljnija situacija za građane u BiH nije ni sa siromaštvom. Neslavno prvo mjesto ponovo zauzima BiH. Veći broj siromašnih ima samo Kosovo, bivša srpska pokrajina. Službeni podaci tvrde da je svaki četvrti građanin u BiH ispod crte siromaštva, dok ih se još otprilike toliko nalazi tik ispred te neslavne crte i samo je pitanje vremena kad će se spustiti ispod, svakako ako se nešto značajno ne dogodi. Razmatrano po entitetima, postotak siromašnih znatno je veći u RS od Federacije. No, i u entitetima broj siromašnih se razlikuje od mjesta do mjesta. Najveći standard u Federaciji je u dijelovima gdje većinski žive Hrvati, potom Bošnjaci, a tek onda predjeli gdje žive Srbi. Ni u RS siromašni nisu ravnomjerno raspoređeni, najviše ih ima u istočnom dijelu RS. Osim niskih primanja zabrinjava i podatak da je prosječna plaća u Federaciji tek nešto veća od potrošačke košare, a u Republici Srpskoj plaća je čak i manja. Jedna od najugroženijih kategorija su umirovljenici, čija prosječna mirovina u Federaciji tek prelazi crtu siromaštva, a u RS je čak ispod crte. Makedonci su po broju siromašnih tik iza građana BiH. Čak 23 posto Makedonaca dnevno prima manje od 1,5 dolara, što ih svrstava u najnižu kategoriju siromaštva. Po istim izvorima, postotak siromašnih u Srbiji iznosi deset posto. No, taj broj bi bio znatno veći da su tom statistikom obuhvaćeni Romi, raseljene osobe i izbjeglice. Hrvatska je s pet posto siromašnih ispred ostalih, ali daleko iza Slovenije, koja nema problema sa siromaštvom. Službeni podaci govore da imaju tek jedan posto siromašnih, što je ispred mnogih država Zapadne Europe.
kakav Paddy, petrisch je bio najbolji. wolgange vrati nam se!!!!
Moj -- Dzeksonvil, fl , statose ti majmunises , majmune jedan , hocesli jedan kredit dati posaljemo , jednu donaciju , hocesli jednu kesu boba. Moj supak jedan znasli koliko za vrijeme godisnji odmora , ili tokom godine stigne uplatnica na ziro racune sirom BOSNE u DEVIZAMA ??????????????? vjerovatno neznas . I zato supak suti PAMETNIJISI.
Ma jasta, najbolje bi joj bilo da se pokrije je l' de.
Nije se dovoljno nakopitio love. Gospoji zinulo prkno za jos!
9 godina poslije rata sve je tuznije i tuznije u ovoj drzavi. Kao vicekralj Bosne, Paddy bi morao napraviti normalnu drzavu BiH do 2006., a to znaci bez podjela po vjerskom i nacionalnom kalupu.
bravo dzeksonvil,fl ! ja sam iz dijaspore ali imas pravo... samo zadnja recenica nije skroz tacna ;)
napokon da neko pamettno zbori. svaqka cast dzeksonvil
BOSANSKI, SRPSKI I HRVATSKI kralj Paddy u BiH. Nije ništa uradio, jebem li mu ženu, samo uzima pare.
Balavurdijo, prestanite da pricate o stverima o kojima nemate pojma. Ocigledno da su mnogi od vas jos imali cucle u ustima kad se pravio zadnji popis stanovnistva u bivsoj Jugoslaviji. Vama brojevi, kao uostalom i pravopis, ne bi trebali da predstavljaju nista. Ima vas ocito puno iz drugih zemalja koji se javljate na ovoj stranici. Tamo se vjerovatno i odrasli i isli (ili jos uvijek idete) u skolu, temo imate svoje prijatelje i svoj zivot. Mozda to do sada nista skontali, ali vi nemate nista zajednicko sa Bosnom. Vi ste djeca bez korijenja, vasi su roditelji bivse izbjeglice koje su to postale, izmedju ostalog, da vama ucine zivot boljim. Postujte ih, uradite najbolje sto mozete od svog zivota i usutite zauvijek o Bosni. Niti vas Bosna zeli, niti vi zelite nju.