BiH
0

Ozzy reklamira Pepsi

Klix.ba
Neobično je da osoba poput <b>Ozzya Osbournea</b> slijedi korake <b>Britney Spears</b>. Neobično, ali ipak istinito. The Prince of Darkness i njegova luda porodica su pristali reklamirati <b>Pepsi</b> i snimiti reklamu vrijednu više miliona dolara. Ozzy, Sharon, Jack i Kelly će reklamirati novo Pepsi piće s okusom limuna koje nosi naziv <b>Pepsi Twist</b>, a reklamu će snimiti u njihovoj kući na Beverly Hillsu. Vrijeme snimanja reklamne experte navodi na mišljenje da će se reklama najvjerovatnije prikazivati tokom emitovanja Superbowla koji se održava u februaru.

Superbowl je najvažniji događaj godine za američki marketing. To je najgledaniji TV show u Americi, a televizijske kompanije naplaćuju oko 2 miliona dolara za reklamu od 30 sekundi. Pepsi je jedna od kompanija koja je uvijek puno trošila na Superbowl, i prošle godine je oko 10 miliona dolara potrošeno na seriju reklama u kojima je glumila Britney Spears.

Osbournesi su svojom odlukom da relamiraju Pepsi zaista obilježili svoju popularnost. Druga sezona njihovog reality showa, koja se na MTV-u počela emitirati prije tri sedmice, oborila je sve rekorde gledanosti, čak i one od prve sezone – Osbournese svake sedmice gleda više od šest miliona ljudi.

ozzy.com MTV – The Osbournes pepsi.com