BiH
0

Ovogodišnja konferencija kvaliteta BiH u Tešnju

FENA
Asocijacija za kvalitet u BiH i Vanjskotrgovinska komora BiH u okviru obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta (8. novembra) i Evropske nedjelje kvaliteta (od 5. do 11. novembra) organizirat će u Tešnju od 15. do 17. novembra konferenciju kvaliteta BiH pod motom "Ka modelu BiH izvrsnosti".

Na skupu se očekuje prisustvo više od 100 učesnika koji će, uz razmjenu iskustava, imati priliku da se upoznaju o svjetskim i evropskim trendovima u upravljanju kvalitetom te poslovnom i organizacijskom izvrsnosti.

U sklopu konferencije, kako je najavio danas na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Asocijacije za kvalitet u BiH Safet Brdarević, bit će održana 4. skupština Asocijacije i realizirana inicijativa za formiranje kluba biznis lidera BiH u okviru Asocijacije za kvalitet.

Asocijacija za kvalitet u BiH se bavi pokretanjem i koordiniranjem aktivnosti na planu unapređenja kulture kvaliteta u svim oblastima ljudskog stvaralaštva u skladu s domaćim i međunarodnim standardima i kako se očekuje početkom decembra trebalo bi da bude primljena u Evropsku organizaciju za kvalitet.

Prema riječima Adnana Mujagića, predsjednika Organizacionog odbora konferencije, u BiH trenutno oko 400 organizacija radi po standardu kvaliteta ISO 9001:2000, što predstavlja dobar put za funkcioniranje unutar EU.