BiH
123

Otvorena sezona klizanja u Zetri: Sve je spremno za zabavu na ledu

Piše: E.S.H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Svečano je otvorena sezona klizanja u Olimpijskoj dvorani Zetra. Ljubitelji klizanja, posebno najmlađi, su nestrpljivo čekali da zamjenik gradonačelnika Ranko Čović i direktor preduzeća ZOI'84 prerežu vrpcu i označe početak klizačke sezone.

Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, je stao na klizaljke i zajedno sa djecom krenuo na ledenu plohu.

"Drago nam je da smo našim sugrađanima uspjeli osigurati da pobjegnu iz smoga i uživaju u klizanju, makar u zatvorenom prostoru. Boravak na ledu je značajan za sve, pa je važno da djeca imaju i besplatne termine", kazao je Čović i podsjetio da je ove godine obilježeno 30 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, te je najavio da se naredne godine u Sarajevo vraća olimpijska zastava.

"Olimpijsku zastavu će gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva preuzeti 31. januara na zatvaranju Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade kao domaćin narednog takmičenja koji se održava u februaru 2017. godine", dodao je zamjenik gradonačelnika i pozvao sve nivoe vlasti i privredne subjekte da se zajednički Sarajevu vrati olimpijski duh.

Direktor ZOI'84 Midhat Hubijar je rekao da će ovo preduzeće biti spremno da ponudi maksimalnu uslugu za sve na ledenoj plohi i kompletnom kompleksu dvorane Zetra.

"Želim pohvaliti uposlenike koji su radili na postavljanju ledene plohe i ovo je dokaz da krećemo u bolje dane i da ćemo jačati i vratiti se na onaj nivo i kvalitet koji je imao od osnivanja i održavanja olimpijskih igara 1984. godine", poručio je Hubijar.

Trinaestogodišnja Ajša Uzunović dolazi od svoje pete godine u Zetru na klizanje.

"Super nam je, družimo se i uživamo. Nije nam hladno, brzo se ugrijemo i kvalitetno provedemo vrijeme", kazala je Ajša za Klix.ba.

I Amina Ridžanović često dolazi na klizanje. Ova trinaestogodišnjakinja uživa na ledu, a i njeni roditelji i prijatelji stanu na led, pa je zabava onda posebna.

Općina Centar je ove godine za djecu s područja ove općine osigurala besplatne termine u januaru 2015. godine radnim danima i vikendom od 8 do 9 sati. Besplatne termine osigurala je i Gradska uprava radnim danima i vikendom od 12 do 13 sati.