BiH
0

Otvorena Česma prijateljstva Sarajeva i Friedrichshafena

FENA
U sklopu obilježavanja 35 godina pobratimskih veza, gradonačelnici Sarajeva i Friedrichshafena Semiha Borovac i Josef Buchelmeier danas su ispred Doma zdravlja "Omer Maslić" svečano otvorili Česmu prijateljstva, koja je poklon Friedrichshafena gradu Sarajevu.

"Izuzetno cijenimo dobročinstvo i nesebičnu podršku Grada i građana partnerskog grada Friedsrichshafena. Zahvaljujemo na raznovrsnim vidovima dosadašnje pomoći, čiju vrijednost je teško nabrojati i zbrojiti. Građani Sarajeva imaju velike prijatelje u građanima Friedrichshafena, koji se ne mogu zaboraviti", istakla je gradonačelnica Borovac.

Gradonačelnik Buchelmeier kazao je da ova česma predstavlja zeppelin - simbol grada Friedrichshafena.

"Iz ovog kamena treba poteći voda koja predstavlja simbol života. Nadam se da će ta voda teći još mnogo godina i predstavljati simbol prijateljstva naša dva grada. Mi želimo da ova česma podsjeti ljude koji dolaze u ovaj dom zdravlja da imaju iskrene prijatelje u Friedrichshafenu", naglasio je Buchelmeier, te uime ovog njemačkog partnerskog grada uručio donaciju od 5.000 eura.

Zahvalivši na ovoj i dosadašnjoj pomoći u obnovi i opremanju DZ "Omer Maslić", direktor ove zdravstvene ustanove Muhamed Kadenić je gradonačelnicima Sarajeva i Friedrichshafena uručio zahvalnice, saopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.