Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Simptomi trovanja uključuju Belladonna proširene zjenice, osjetljivost na svjetlo, zamućen vid, tahikardija, gubitak ravnoteže, zapanjujući, glavobolju, osip, ispiranje, suha usta i grlo, slurred govora, zadržavanje mokraćno, zatvor, zbunjenost, halucinacije, delirij i konvulzije. U 2009, A. Belladonna bobice su u zabludi za borovnica od strane odraslih žena, šest je jeo bobice su dokumentirani rezultirati teškim antikolinergik sindroma. Ove biljke smrtonosna simptomi su uzrokovane atropin je poremećaj parasimpatički živčani sustav s mogućnošću reguliranja nenamjeran aktivnosti, kao što su znojenje, disanja i otkucaja srca.Protuotrov za Belladonna trovanja je physostigmine ili ordiniranjem, isto kao i za atropina. ETO VAM~~~ nadam se da ste malo sta naucili od toga heheh ^^\" pazite sta jedete i popite..!! zelim vam sve najbolje :)
Belladonna je jedan od najatraktivnijih otrovnih biljaka koje se nalaze u zapadnoj hemisferi. Svi dijelovi biljke sadrže alkaloide tropane. The plodine predstavljaju najveću opasnost za djecu, jer oni izgledaju atraktivno i ima nešto slatkog okusa.Potrošnja od dvije do pet bobica kod djece i deset do dvadeset bobica za odrasle je vjerojatno smrtonosan. Korijen biljke je uglavnom najveći dio toksičan, iako to može varirati od jednog primjerka na drugu. Gutanje jednog lista postrojenja može biti smrtonosna za odraslu osobu. Aktivni agenti u Belladonna, atropin i skopolamin hyoscine (), a hyoscyamine imaju antikolinergik svojstva.
Sigurnost: Budući da su korijeni čičak nalikuju onima gluho doba noći (također poznat kao Belladonna ili Atropa Belladonna), koji je iznimno otrovan, to je ponekad upozoravala kao sigurnosni rizik. Budući da se biljke iznad zemlje su lako uočiti, i uglavnom zbog njihova staništa rijetko podudaraju, to je malo vjerojatno da otrovne biljke korijen treba naći pod krošnjama jestivo jedna godina. Međutim, pozitivna identifikacija je preduvjet za potrošnju bilo koje divlje biljke.
Čičak je tradicionalna ljekovita biljka koja se koristi za mnoge bolesti. Čičak korijen ekstrakt ulja, također se naziva Bur ulja, trenutno se koristi u Europi pod uvjerenjem da je to korisno vlasište liječenja. Narodna travari smatraju da se suši čičak diuretik, diaphoretic, a agent za pročišćavanje krvi. Različiti dijelovi se koriste za sprečavanje i liječenje ćelavosti reumatoidni artritis, infekcije kože, akne, važno, bites, ekcem, herpes, impetigo, osip, lišajevi, grlobolja, išijasa, Poison Ivy i otrov hrast, kao tonik, diuretik i blagim laksativ, da stimulira žuč proizvodnju i potakne znojenje. Sjeme veći čičak se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini, pod imenom niupangzi. Sjemenke sadrže arctigenin koji mogu pomoći memorije. Arctiin a aglucone, arctigenin je showen moćan in vitro antivirusne aktivnosti protiv gripe A virusa u miševa.
NIJE CAJ OD CICKA OTROVNO, nego caj od biljka sto se zove belladonna, fazon je sto korijen od cicak i korijen od belladonne imaju isti izgled, a ako ides i biras sama korijen od cicak, moras imati dobro paznja da ne biras taj otrovni korijen od belladonna, ja imam sestnaest godina i sam pila caj od korijen od cicka puno puta(za akne i bubuljnice), i ja vam mogu reci da nije u nikakav nacin otrovno, cicak je za puno godina bio dobar lijek i u japanu i bas lijeci puno, procitajte ovo sto sam nasla iz wikipedije, Glavni korijen mladih burdock postrojenja mogu se bere i jede kao korjenasto povrće. Iako uglavnom u nemilosti u moderne europske kuhinje, ostaje popularan u Aziji. U Japanu, arctium lappa se zove \"Gobo\". Budući da su korijeni čičak nalikuju onima gluho doba noći (također poznat kao Belladonna ili Atropa Belladonna), koji je iznimno otrovan, to je ponekad upozoravala kao sigurnosni rizik. jos cu vam pisati al nema vise karaktera.... !!
samo caj od NANE, u njemu je spas, bez hemije :))
Ja se sigurno neću otrovati, jer nikad u životu ne bih kupio nikakav hrvatski proizvod. Samo Domaće Made in BiH
Kada se na vrijeme kontrolira ispravnost hrane i pića koji se nude na tržištu, moguće je spriječiti mnoge neželjene posljedice, kao u ovom slučaju trovanjem čajem od korijena čička.
Atropin je inače i lijek i kao takav se koristi odavno, a čičak liječi hepatitis c i slične bolesti - ko li vam je platio za ovu dezinformaciju usmjerenu pretpostavljam protiv hrvatskog proizvođača
pa kome pade na pamet da proizvodi caj od cicka,svasta.
Od ovog treba praviti caj psima lutalicama da pokrepaju dok nas nisu izujedali. Utuc psine!!!