BiH
0

Otpad iz livanjske općine se odvozi u Zenicu

FENA
Livanjski načelnik Luka Čelan kazao je da u toj općini već dva mjeseca imaju problema s odlaganjem komunalnog otpada te da se trenutačno otpad iz Livna odvozi u Zenicu.

"To nije trajno rješenje i sigurno je da ćemo morati uložiti dodatne napore kako bi našli novu lokaciju za izgradnju regionalne deponije jer bi nam mogla propasti sredstva Svjetske banke koja smo osigurali. Novčana sredstva za izgradnju deponije su odobrena i radi se o 2,5 milijuna dolara, ali zbog nemogućnosti pronalaska adekvatne lokacije postoji opasnost da općina Livno ne iskoristi ova sredstva", pojasnio je načelnik Čelan.

Po njegovim riječima, mještani Priluke već duže vremena ne dozvoljavaju odlaganje bilo koje vrste otpada na dosadašnjoj gradskoj deponiji na Korićini, tako da je livanjska općina i dalje u potrazi za novom lokacijom.

Čelan je kazao kako trenutačno odlaganje otpada u Zenicu nije trajno rješenje i kako općina Livno neće još dugo moći financijski izdržati takav način odlaganja otpada.

On je također dodao da će općina Livno učiniti sve, zajedno s resornim županijskim ministarstvima, kako bi ovaj problem što skorije bio riješen jer se ne smije dopustiti gomilanje otpada na gradskim ulicama zbog mogućnosti pojave zaraznih oboljenja tijekom ljeta.