Uroš Pena
0

Otkriveno odakle su poslata prijeteća pisma Dodiku

FENA
Uroš Pena
Uroš Pena
Direktor policije RS-a Uroš Pena izjavio je danas da policija RS-a zajedno s Federalnom upravom policije, Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Kantonom Sarajevo radi na otkrivanju osoba koje su slale prijeteća pisma entitetskom premijeru Miloradu Dodiku.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naglasio da je identifikovan prostor s kojeg su poslata određena pisma, ali nije precizirao koja su to mjesta.

"Što se tiče prijetećih pisama znate da ih je unazad dva-tri mjeseca bilo nekoliko. U određenim slučajevima bili su u elektronskoj formi, a zadnje koje je došlo je u pisanoj, odnosno štampanoj formi. S obzirom na to da smo identifikovali prostor s kojeg su poslata, rade se određena vještačenja, grafološka, a skinuti su i videozapisi s najbližih pošta i drugo“, rekao je Pena.

I ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo kazao je da se veoma ozbiljno shvataju prijeteća pisma i poruke koji su posljednjih dana stigli na adresu Vlade RS-a i Milorada Dodika.

"MUPRS-a takve vrste prijetnji shvata veoma ozbiljno, kao što tretiramo i prijetnje drugim građanima RS-a. Ali ovo pitanje podrazumijeva viši stepen senzibiliteta, s obzirom na to da je riječ o institucijama RS-a i da se sve to događa u vremenu kada je RS u fokusu pažnje onih koji njoj i njenim institucijama ne žele dobro“, ustvrdio je Čađo.

Iz entitetske vlade je saopćeno da u posljednje vrijeme na adresu Vlade i premijera Milorada Dodika stiže sve više, kako su naveli, prijetećih pisama i poruka, te da ima i onih u kojima je očit govor mržnje.