BiH
39

Otac Dženana Memića: Ne odustajemo od istrage o odgovornosti Tužilaštva KS

Piše: M. N.
Muriz Memić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muriz Memić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ni dan nakon hapšenja tri osumnjičene osobe za ubistvo Dženana Memića njegov otac Muriz nije dobio nikakvu obavijest niti poziv iz pravosudnih institucija ili MUP-a KS. U razgovoru za Klix.ba kazao je kako je šokiran i time što ga niko nije pozvao na ročište na kojem su predložene mjere pritvora za Ljubu i Bekriju Seferovića, te Vasviju Sejdović.

"Meni je sve to ishitreno i ubrzali su kako bi riješili to prije formiranja komisije, ali komisija će biti formirana i vjerujem u nju jer će u njoj biti čestiti ljudi koji će raditi", rekao je Muriz Memić za Klix.ba.

Istakao je kako se u kući porodice Memić svi pitaju šta se dešava i zašto slučaj nije transparentan.

"Prošli smo 120 dana agonije i niko još nije rekao 'Dobro je da se riješio slučaj'. Svi su skeptični", rekao je Memić.

Advokat osumnjičenog Ljube Seferovića Omar Mehmedbašić rekao je kako je njegov branjenik izjavio da je slučajno kombijem udario par i da je potom pobjegao.

"U kombiju je bio sa ženom i djecom jer su, kako je izjavio, skupljali kartone po kontejnerima. U jednom se trenutku sagnuo i kada se podigao shvatio je da je udario čovjeka. Kazao je kako je tada samo dao gas i pobjegao", rekao je Mehmedbašić za Klix.ba.

Osumnjičeni Seferovići i Sejdović nisu ranije osuđivani niti su bili u sukobu sa zakonom. Tužilaštvo KS predložilo je na jučerašnjem ročištu mjeru pritvora što je sud i prihvatio.

Dženan Memić je 8. februara ove godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede glave od kojih je pao u komu i sedam dana nakon toga preminuo. Jedini svjedok događaja bila je Dženanova djevojka Alisa Mutap. Od tada Dženanova porodica traži informaciju od MUP-a KS i Tužilaštva o osobama koje su počinile ubistvo, ali bezuspješno. Dva puta su organizirani i protesti građana, a iz Tužilaštva KS saopćeno je da na slučaju rade dva tužioca.