Sarajevo
29

Osumnjičeni za uzimanje 60.000 KM mita u predmetu "Tower" pušteni da se brane sa slobode

I. Č.
Elvedin Mahmutović
Elvedin Mahmutović
Osumnjičeni za primanje dara Elvedin Mahmutović (1976. godište) i Sedin Halilagić (1961. godište) pušteni su, nakon jednomjesečnog pritvora, da se brane sa slobode, potvrđeno je za Klix.ba.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca, ali je Općinski sud u Sarajevu donio odluku da se osumnjičeni brane sa slobode, odredivši im mjere zabrane.

"Mjere zabrane se odnose na zabranu kontaktiranja sa svjedocima i na obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici jednom sedmično", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba.

Direktor firmi Panamera i Smart Invest Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić uhapšeni su u akciji "Tower" s označenim novcem od 30.680 eura, što je u protuvrijednosti blizu 60.000 KM.

Tužilaštvo KS je na prvom ročištu za određivanje pritvora obrazložilo da je od oštećenog Elvedina Pinjića, menadžera firme Europrofil, angažovane kao podizvođača radova na Sarajevo Toweru, tražena uplata 200 hiljada KM, a da je iznos od 60.000 trebalo da bude prva rata.

Mahmutović i Halilagić ranije nisu osuđivani.